Se nam obeta zgodovinska seja mestnega sveta v Kranju? Župan Rakovec je na dnevni red uvrstil 9. točko, ki zajema problematiko priseljevanja zlasti Kosovcev v Kranj: ali gre pri tem za različne zlorabe stalnega, začasnega bivališča, delovnih dovoljenj in posledično socialnih pomoči? Gradivo je že najavil poslanec SDS Branko Grims, seveda pa moramo najprej poudariti tole:

*problematiko je PRVA ZAČELA OBRAVNAVATI KRANJSKA TRMA s podatki in dejstvi - brez kakršnegakoli pozivanja k nestrpnosti kar velja še zdaj

*TRMI SO SLEDILI SLOVENSKI MEDIJI OD DNEVNIKA DO REPORTERJA IN POSTAVLJENO JE BILO POSLANSKO VPRAŠANJE....

Zganila se je mestna politika in prav je, da se odločno lotimo možnih zlorab, ker je vsem jasno, da problem obstaja. Pred nekaj dnevi je nanj opozoril bralec naše spletne strani na družabnem omrežju!

Torej: čas je za jasno opredelitev odgovornosti, za točne in jasne podatke in za ugotovitve. Pri tem je Trma tista, ki že zdaj poziva mestno politiko in slehernega politika na odgovorno obravnavanje problematike: izognimo se neresnicam, lažnim podatkom, ne nasedajmo provokacijam, ne gojimo nobene nestrpnosti med nami - a odločno kot odgovorni državljani zagotovimo spoštovanje zakonodaje tako za državljane te države kot vse tiste, ki k nam prihajajo. Bodimo spoštljivi do prišlekov, ker je Kranj odprto mesto za vse, ki želijo tu živeti!