Ko so padle maske razbijanja kranjske občine, sta "ugasnili" dve politični karieri naenkrat - Barbara Gunčar se je za županski stol potegovala dvakrat, poslanka Mateja Udovč pa se je z njo vred izpostavila in zakockala /morebitno/ nadaljevanje politične poti. Neupešen "ženski podvig" pa je pozitiven vsaj po eni plati: obe sta vstopili "v moški svet" kranjske politične scene kjer za žensko skoraj ni prostora...

V močnih strankah seveda obstajajo tudi - močne ženske! NSi vodi svetnica Dolenčeva, ki pa ne kandidira za župansko funkcijo, Saša Kristan pa na dogodkih stranke SDS lahko igra tudi vlogo "hostese" kot na snemanju tv pljuvanja Kdo vam laže - a nikdar nima glavne vloge, ko gre za resne politične projekte! Levica je dejansko v Kranju kar Ana Černe osebno, do zdaj pa je zmogla preboj v sam vrh (ne pa na vrh) Hermina Krt, ki je po neuspehu z župansko funkcijo skušala še malo strankarsko delovati /Trs/, zdaj je pa poslovna ženska s poslom na Hrv aškem.

Ko so jo pred finalom podprli "oldbojsi", je Hermina dejansko izgubila volitve in zmagal je Mohor Bogataj. Njen slogan in program (zdravo mesto!!!) je bil zanesljivo eden boljših do zdaj, a politična oligarhija je napačno ocenila trenutek, ko so za njo stopili ljudje, ki so ji dejansko odnesli in ne prinesli zmago...DANES V KRANJU IMAMO ALENKO BRATUŠEK, KI NIKDAR NE BO ŽUPANJA KRANJA ČETUDI BI TO HOTELA. PRAV TAKO PA IMAMO AVTORITETE, KI POLITIKE NE CENIJO PREVEČ IN SO ZA STROKO - NA PRIMER LUČKA KAJFEŽ BOGATAJ. JE POTEM ČUDNO, ČE IMAMO NA SPOREDU VOLITEV SAME MOŠKE IN ČE TUDI NASPLOH KRANJČANKE NISO ODIGRALE POMEMBNE VLOGE V NAŠI LOKALNI POLITIČNI ZGODBI?