Trmo obveščajo mnogi, znani in neznani. Z nami se posvetuje kak minister ali pa branjevka, vsakomur odgovorimo. In ko dobimo "vročo robo" kot se v novinarstvu reče obvestilom, smo najbolj veseli - dokumentov. In tako nas je doletel dokument o tem, kdo iz Kranja je želel službo v Komunali Kranj z argumentom, ki ga ponovno objavljamo: V DOGOVORU Z GOSPODOM STEVANOVIĆEM VAM PIŠEM.... Preverili smo: ni bil poslan z lažnega naslova. Preverili smo: ni šlo le za eno sporočilo. In raziskali smo tudi, kdo je tisti, ki bi rad službo na Komunali. In še: če sledimo mestnemu svetniku Zoranu Stevanoviću, se on z nikomur ni pogovarjal o službi na Komunali - torej elektronsko sporočilo razkriva lažnivca....In kdo je to? Pa se igrajmo Kvizkoteko, nekdaj priljubljen kviz v času bivše države, ko je bilo treba uganiti med ponujenimi tremi pravo "osebo x". TAKOLE GRE TO:

a) jaz sem oseba x in sem se z Zokijem pogovarjal, kako bi prišel nazaj na Komunalo. On to lahko zrihta, mi je rekel in potem sem pač poskušal. Toda direktor mi ni ustregel in je Zoki zamenjal direktorja.

b)jaz sem oseba x in se nikdar nisem pogovarjal z Zokijem, ker sem pošten in ne bi - na primer - nikdar vzel kje kake stvari, ki ni moja ali storil karkoli nepoštenega. In to je največji dokaz, da se z Zokijem ne pogovarjam, nisem pogovarjal

c)JAZ SEM OSEBA X IN SEM DOMA TUKAJ. RAD BI PRIŠEL NAZAJ NA KOMUNALO. IN ZATO SEM POSKUSIL VSE, DA BI USPEL. NOVINARJEM NA VPRAŠANJA NE ODGOVARJAM, KO ME VPRAŠAJO O TEM, ALI SEM SE S PREDSEDNIKOM SKUPŠČINE KOMUNALE KAJ POGOVARJAL...JUTRI BOM MORDA JAZ GLAVNI IN NE DIREKTOR, KI GA JE ZOKI ODSTAVIL

Je torej pravi človek iz naše zgodbe oseba a), b) ali c)? Niti ni pomembno, zdaj gre samo za eno: ali se je lagal v svojem dopisovanju ali pa laže gospod s katerim sta se ali pa se nista - dogovarjala. Čas bo pokazal svoje kajne? Nekaj pa je res: ko smo ga o tem povprašali, je odložil slušalko. Verjetno zato, ker je itak vsem vse jasno?

![](/img/002 (2)_LI.jpg "Tole korespondenco smo prejeli, a Zoran Stevanović nam je zatrdil, da se o službi na Komunali ni z nikomur pogovarjal....Verjamemo obojemu: sporočilu in svetniku...ampak: nekje se skriva laž?!")