Tako to gre: milijonske cene v središču Ljubljane za "elito" in - naša stvarnost. Objekt na Ručigajevi ni Vila Schellenburg ampak Vila Maxi Fina? 18 stanovanj je "šlo za med" kot se reče in na vrhu je pravo prostorsko razkošje za....Trma.si se ne vtika v denarnice drugih, a poznamo KRANJSKEGA PODJETNIKA, KI JE NA ZANIMIV NAČIN PRIŠEL TO TEGA POL MILIJONA (BREZ OPREME) VREDNEGA STANOVANJA. CEN NE IZDAJAJO, TAK JE DOGOVOR Z NOVIMI LASTNIKI KJER NAJDEMO ŠE KAKO ZANIMIVO KRANJSKO IME... A seveda je to daleč od elite in morda blizu - kvazi elite. Podjetnik, ki je svojo sosesko namenil eliti, je pač omejene pameti na kakem drugem področju. Meriti ljudi s tem, koliko lahko odštejejo za stanovanja, je le eksces naše Slovenije, kajne?

Mimogrede: na Kokrici oziroma v okolici lahko kupite posamično tudi dražje stanovanje...Pa še kje, jasno. A zadeve se znajo v Kranju močno spremeniti - na trgu bo v prihodnjih letih do 1000 stanovanj! Takole je na Zlatem polju kjer znani graditelj Dolnov /Žibert gradi novo sosesko.

Najdlje je na območju nekdanje mlekarne končno gradnja velike soseske, stanovanjski sklad bo gradil ob Savi/Koreja in tako naprej. Najprej pa bo očitno zaključena gradnja "bivšega samskega doma" v Stražišču. Značilnosti:

1.

V nekaj letih bo Kranj bogatejši za med 500 in 1000 novih stanovanj.

2.

V večini primerov gre za zasebni kapital ali državno gradnjo /stanovanjski sklad/ kjer pa mora MOK pač zagotoviti komunalno opremo.

3.

Tako število stanovanj pomeni pritisk na javne storitve oziroma na vrtce, šole ipd. Tu pa je naloga občine, da se na to pripravi.

Pomislek:

KVAZI KRANJSKA ELITA SI PRIPRAVI POŽRTIJO Z VARNOSTNIKOM ZA DOLGO MIZO. DRUGE ELITE NI ZAZNATI, POLITIČNA OBLAST PA PODPIRA KRŠENJE PRAVIC KOT JE PREPREČEVANJE NOVINARSKEGA DELA. PA ŠE KAJ SE BO NAŠLO. STANOVANJA V KRANJU SO DOSTOPNA (ČE ODMISLIMO SPLOŠNO DRAGINJO IN NEMOGOČ POLOŽAJ MLADIH) KOT DRUGOD, NEKATER LOKACIJE PA PREGREŠNO DRAGE TUDI V TEM OKOLJU....