Trma.si je prejela zelo točne podatke o tem, kako PREDSEDNICA SVETA KS HUJE IN TAJNICA KS PRIMSKOVO PREJEMA PLAČILO ZA DELA, KI NAJ BI JIH OPRAVILA ZA DVE KS. Poudarjamo, da so podatki URADNI IN DRŽAVNI, denar pa seveda - naš. Prejemnik plačil dveh KS je samostojni podjetnik THOMAS KRELJ, ki izstavlja račune.

"Dober dan, ste vi tajnik KS Primskovo in KS Huje, ker izdajate račune za to?" NISEM TAJNIK, RAČUNE IZDAJAM IN PLAČILO GRE MOJI ZAPOSLENI SONJI MAŠIČ." Imate za to ustrezno pogodbo z njo? "IMAM VSE UREJENO TUDI PREKO FESST DO.O., KI MI KOT DELAVKO DAJE V NAJEM SONJO MAŠIČ." Pa veste, da Sonja Mašič v KS Huje odloča o plačilih na vaš račun kot predsednica sveta in obenem od vas prejema potem plačilo kot tajnica KS "ONA JE PAČ PRI MENI ZAPOSLENA...." je dejal kranjski podjetnik, ki je kot samostojni podjetnik registriran takole:

Kot nam je zagotovil, on tajniških ipd. storitev ne opravlja, to počenja SONJA MAŠIČ. Njen kontakt je naveden tudi na strani KS Primskovo. SLEDNJO VODI KOT PREDSEDNICA SVETA KS ANDREJA KERT. Tudi ona omogoča plačila Mašičevi s katero sta stali ob strani predsednika stranke Svoboda ROBERTA GOLOBA ob njegovem obisku pred volitvami leta 2022 v Kranju.

1.

Predsednica KS Huje SONJA MAŠIČ odobrava plačila računov dve leti THOMASU KRELJU S.P. OKOLI 500 EVROV MESEČNO ZA TAJNIŠKA, ADMINISTRATIVNA DELA v KS Huje. Po besedah podjetnika dejansko tajniška dela opravlja kar Mašičeva, ki je pri njem "zaposlena". PREDSEDNICA IN TAJNICA STA TOREJ ENA OSEBA.

2.

Predsednica sveta KS Primskovo Andreja Kert prav tako "najema" Thomasa Krelja s.p. in tudi v tem primeru slednji zaračunava tajniške in administrativne storitve, ki jih dejansko (po njegovih zagotovilih) zanj opravlja Sonja Mašič. TUDI V TEM PRIMERU GRE ZA POVPREČNO 500 EVROV MESEČNO OD AVGUSTA 2021 /PODATKI ERAR, DRŽAVNI PORTAL KPK/

3.

Sonja Mašič iz proračuna prejema prihodke kot mestna svetnica, ki je obenem tudi predsednica ene KS in tajnica iste KS. Prav tako prejema prihodke v drugi KS kjer je najeta preko samostojnega podjetnika THOMASA KRELJA. Slednji trdi, da ima vse potrebne pogodbe tako s KS Huje in Primskovo kot s Sonjo Mašič, mestno političarko.

4.

PRI VSEM SKUPAJ GRE ZA PRORAČUNSKI DENAR KRANJSKIH DAVKOPLAČEVALCEV. TRMA NE POSEGA V ZASEBNE DENARNICE, SE NE UKVARJA S SPALNICAMI IPD. (ČEPRAV O TEM DOBIVAMO DNEVNO "GRADIVO" NPR S SLOVENSKEGA TRGA 1...). KO PA GRE ZA JAVNI DENAR, ZADEVAM SKUŠAMO PRITI DO DNA. PROBLEM NAVZKRIŽJA INTERESOV IN SUMI KORUPCIJE IPD. SO STVAR ORGANOV, KI PRI NAS NADZORUJEJO JAVNI DENAR IN TISTE, KI Z NJIM UPRAVLJAJO. ZAGOTOVO PA BO POTREBNO NAJTI ŠE VEČ ODGOVOROV V MO KRANJ...

5.

Preverili smo v Kranju in še kje, če še kje mestna svetnica+predsednica sveta kake KS opravlja tudi storitve tajnice KS in to dokaj skrito....Odziv je bil enoten: niti približno ne, a ni to kaznivo???? ZA TOLMAČENJE STANJA V KRANJU, BOMO ŠE ISKALI ODGOVORE. DEJSTVA SO ZA ZDAJ TAKA IN SO PODKPREPLJENA Z DOKUMENTI, KI SMO JIH PRILOŽILI. Nekaj je gotovo: razpolaganje z javnim denarjem je v tem primeru "posel" med ljudmi, ki se poznajo, so politično ipd. povezani......