Izhodišče: župan, podžupani ipd. parkirajo na občinskem dvroišču, za ograjo in z varovanim dostopom. Mi parkiramo na ploščadi pred občino in plačujemo parkirnino. In seveda gledamo, kako veter in dež in sneg in sonce "brišejo" oznake parkirnih mest. Vsaj polovica črt je obledela...

1.

Koliko stane barva, da parkirišče dobesedno pred občino pobarvajo kot je potrebno za varno parkiranje, ki ga zaračunavajo? In še: nikar z izgovori, da bodo ploščad uredili, ko bo...nekaj kil barve verjetno ne bo sesulo proračuna.

2.

Nadzornike prispeva Komunala. Kot so nam (ne ravno prijazno) pojasnili, jih nič ne briga, če nekdo zaradi zbrisanih oznak avto pusti počez namesto podolgem - s tem naj se pa ukvarjajo mestni redarji! Komunalci so samo za nadzor plačil....

3.

Videz možakarjev, ki jih mi plačujemo, je bil ta konec tedna tako enoten, da smo že prepričani, da je to "pomladni modni trend direktorja Berčona" : brez oznak na oblačilih, ki so kajpak službena....in z gor zavihanim ovratnikom, da je videz bolj...uraden ali "šerifovski"? Ne vemo, ampak prilagamo dokaze.

Eden me je vprašal, koga fotografiram. Pa sva šla po vrsti: najprej je občana, davkoplačevalca treba pozdraviti - potem sledi vse ostalo! PA NAJ OSTANE SAMO PRI TEM, DA UNIFORMA (ČTUDI BREZ OZNAK...) ŠE NE NAREDI ČLOVEKA, BETONSKA PLOŠČAD PA ŠE NE PARKIRIŠČA.

Center centra Kranja, konec aprila 2022....in seveda že precej prej...