1.

Župan Matjaž Rakovec je tole izjavil za Dnevnik. "Pozabil" pa je povedati, da je ZA PRIDOBITEV TEH DOKUEMNTOV DEJANSKO MOGOČE SKRBETI VES ČAS GRADNJE. NAČINA STA DVA: SPROTI UREDITI VSE PAPIRJE ALI PA TO NAREDITI PO KONCU KAR JE STORIL SAM.

2.

Izvajalcev ne imenuje, a sta seveda na zgornji tabli znana. Vsak med njima je z MO Kranj SKLENIL ŽE ZA PREKO 6 000 000 POSLOV IN STA "HIŠNA GRADBINCA" MO KRANJ. Zakaj ni občina=župan med gradnjo že urejala postopke za uporabno dovoljenje, je druga plat - časa je bilo več kot dovolj.

3.

Višek šlamparije pa je dejstvo, da smo na Trmi začeli pisati o uporabnem dovoljenju že maja. ŽUPAN RAKOVEC PA JE ZA UPORABNO DOVOLJENJE ZAPROSIL 4.7. IN TO ŠELE POTEM, KO JE ŽE IMEL V ROKAH ODLOČBO O ZAPORI BLEIWEISOVEGA PARKA!!!

O sprenevedanju župana Rakovca pa še tale dokaz: dobesedno tik pred slavnostno otvoritvijo so takole delali v parku!? Že to je bil znak, DA UPORABNEGA DOVOLJENJA NIMAJO! In dokuemnt, ki bi ga morali imeti, je opredeljen v zakonodaji zelo jasno...

4.

Takoj po našem pisanju, je MOK začela "popravljati park" /zamenjali nekatera igrala, delavci so odpreavljali napake/

izjava, ki smo jo pridobili iz krogov vpletenih v gradnjo parka pa je tale: "VESTE, TUKAJ SO PROBLEM TUDI OTROCI IN VARNOST. GRE ZA TAKO POVRŠINO KJER JE TO POUDARJENO." Ali čaka našega župana še kak postopek - npr. sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti zaradi stanja parka, igral (ki so jih potem zamenjali)?

*KDO JE ODGOVOREN ZA MATERIALNE POSLEDICE VSEGA TEGA? /NOVA IGRALA, POPRAVILA IPD./

*KDO JE ODGOVOREN ZA VSE OSTALE STROŠKE V ZVEZI Z ZAPRTIM PARKOM /KAZNI ????/

Ko so pozirali za javnost, (ni)so vedeli, da odpirajo park brez uporabnega dovoljenja? Ki ga nimajo niti danes! Zanj so zaprosili 4.7.2024 - po ukrepu inšpekcije, ki je park zaprla! VSEGA TEGA VAM ŽUPAN NI POVEDAL, ZATO IMATE TRMA.SI!