Zadeva je za MO Kranj jasna, nismo pa prejeli odgovra strokovnjakov - zavoda za varstvo kulturne dediščine v Kranju. Ko ga bomo, ga bomo objavili...OSTAJA SAMO EN JASEN DVOM: KO NPR. ZASEBNI GRADITELJI IPD. GRADIJO NA TAKIH ZEMLJIŠČIH, JE PREVERITEV MOREBITNIH ARHEOLOŠKIH IPD. OSTANKOV VEDNO TEMELJITA. UPAMO, DA JE TUDI PRI PREŠERNOVEM GAJU TAKO, KER JE BILO V PRETEKLOSTI TAM POKOPALIŠČE IN NAJDENI OKOSTNJAK MORDA O TEM PRIČA... A naravnost škandalozen je stavek iz pojasnila MO Kranj, da PARK NASTAJA NA MOREBITNIH OSTALINAH, A NI PROBLEMA - KOPLJEJO TAKO, DA SE VEČJIH POSEGOV NE IZVAJA.... RES?

1.

Tole je fotografija jaška, ki ni "večji poseg", če to določijo šefi MO Kranj? Kaj pa je večji poseg? O tem bodo kakšno rekli storkovnjaki. Mimogrede: okostje so našli tik pod površjem, betonski jašek pa je tam kjer so morda "arheološke ostaline"....

2.

Na naša vprašanja ni odgovoril Andrej Naglič, kranjski župnik. Zemljišče je njihovo. Je v duhu katoliške vere, da se morda gradi na nekdanjem pokopališču oziroma na "arheoloških ostalinah", ki so morda tudi ostanki ljudi? Ali pa je to le v duhu Cerkve in njene lastnine, ki jo je posodila Kranj za 15 /!!!/let?

3.

Pojasnilo MO Kranj je dokaz, kako prav imamo: kaj je pod delovnimi stroji, ki delajo političen par, ne ve nihče. Nesporno pa je, da MOK priznava možnost, da so spodaj arheološke ostaline. Zdaj bomo hodili po njih?