Ko smo direktorja Zavoda za turizem in kulturo vprašali po pridobivanju partnerjev za posle, nam je odgovoril, da je vse po črki zakona. Verjamemo. A zanimivih okoliščin kar ne manjka:

1.

Posli so na voljo večinoma ponudnikom izven Kranja, Gorenjske. Tako je "hišni avtor ali izvajalec" Teater iz Ljubljane kjer med računi za proslavo ob nagradah MO Kranj najdemo "cvetko", da sta voditelja dogodka, ki traja morda dve uri..."pokasirala" skoraj 2 000 evrov!? Da ne pišemo o režijah ipd. stroških, ki nanesejo za proslavo, ki je že dve leti potekala "kot posnetek" preko 10 000 evrov.

2.

Zanimivi so seveda posli kjer gre za storitve, ki navadno nimajo posebne specifikacije. Digitalizacija treh objektov sredi Kranja stane - 10 jurjev...(vodnjak ipd.)!

Je potem čudno, če bo Računsko sodišče pregledalo posle, na katere pa smo posredno že opozorili? Je potem čudno, če je nabor ponudnikov skoraj vedno izven tega okolja? Jasno: če ne bi bilo tako, bi pa tečen novinar opozarjal na "veze in poznastva", nikoli ni prav...ODLIV TISOČEV EVROV JE ZA DOGODKE STALNICA. IN TU SE VPRAŠAMO LAHKO, KAKO SVOJO NALOGO OPRAVLJA SVET ZAVODA IN ŠE KDO? KAJTI KRONSKI ODGOVOR Z OBČINE JE RES, DA DOL PADEŠ: ZAVODE OBČINSKA REIVZIJA PREGLEDUJE CIKLIČNO IN ZAVOD ZA TURIZEM BO NA VRSTI - PRIHODNJE LETO. PA ČEPRAV JE GOSPOD MALOVRH - NA PRIMER - ZAGREŠIL NEKAJ, KAR BI KOGA KJE STALO FUNKCIJE, SLUŽBE: PLAČAL JE STORITEV, KI JE NI BILO VNAPREJ IN POD IZMIŠLJENIM RAZLOGOM "PAKETNEGA DOGOVORA", KI GA V JAVNIH FINANCAH NI. OBSTAJA PA OČITNO MED "TA PRAVIMI"....