Ankete so eno, stvarnost drugo, kajne? Takole kaže županskim kandidatom v Kranju po prvi javno objavljeni in leta 2018 so dokaj točno napovedali izide:

Glede na 46 ODSTOTKOV GLASOV LAHKO MATJAŽ RAKOVEC ZMAGA ŽE V PRVEM KROGU! Sledi mu IVO BAJEC S SKORAJ 13, OKOLI 7 ODSTOTKOV BI ZBRALI STEVANOVIĆ, SVETELJ,BARBIČ, DALEČ NA DNU JE IGOR VELOV Z DOBRIMA DVEMA ODSTOTKOMA!

pRI LISTAH/STRANKAH JE Z ENAKIM DELEŽEM ČISTO NA DNU, OKOLI 5 ODSTOTKOV BI ZMOGEL DESUS, VEČ ZA KRANJ - NE DOSTI VEČ RESNICA IN LEVICA,, MALO VEČ BI JIH DOBIL SD + RAKOVEC, 15 ODSTOTKOV PA SDS, ZMAGALA BI SVOBODA S 23 ODSTOTKI IN SEVEDA BI SI TAKO RAZDELILI TUDI ŠTEVILO SVETNIKOV.

ZORAN STEVANOVIĆ je lani v drugem krogu izgubil proti Rakovcu, letos pa mu za zdaj kaže slabše kot kandidatu SDS IVU BAJCU, a tudi ostali po tem merjenju nimajo veliko možnosti. SEVEDA PA ANKETE NISO VOLITVE, ŠE JE ČAS (PETINA NEOPREDELJENIH) ZA SPREMEMBE. Pri listah pa je "odmev" državnih volitev prisoten na lokalni ravni kjer bi Svoboda dobila kakih 6,7 ali celo 8 svetnikov, Rakovec kot župan pa tja 3 kar seveda pomeni drugačno delitev kot do zdaj (SDS kakih 5,6....). NESPORNO PA ANKETE ZA ZDAJ KAŽEJO NA POLOMIJO IGORJA VELOVA Z DVEMA ODSTOTKOMA, A ON SE POTEGUJE TUDI ZA DRŽAVNI SVET KJER OČITNO LAHKO RAČUNA NA GIBANJE SVOBODA....