"Igra komunalnih prestolov" dobiva pravi obrat, pravi salto mortale: potem, ko Mojce Košir Štojs ni bilo na Komunalo kjer naj bi se dobila z vsemi sodelavci ob 10.uri, je predsednik skupščine Zoran Stevanović ob 13. uri zahteval primopredajo poslov od direktorja Komunale kar v pisarni - v.d. direktorice. Oziroma: na Zarici kjer vodi sektor odpadnih voda oz. čistilno napravo! Seveda smo od direktorja Berčona terjali pojasnilo o tem novem poskusu predsednika skupščine, da ureja zadeve impulzivno: "Dobili ste me pri zdravniku, ker vse tole pušča kar hude posledice na mojem zdravju. Zato sem se odločil, da ga zaščitim in seveda na tako sklicano primopredajo sploh nisem mogel priti. Računam, da bomo s sindikatom jutri končali dogovor o stavki, ki je zame prednostna naloga tudi ne glede na moje zdravje." V.d. direktorice nam je že danes dopoldne odklonila sleherno pojasnilo.

Zadeva pa ima tudi res pravi, dramatičen zasuk, ki pa ga danes nismo mogli preveriti v sodnem registru. Zaradi blokade vpis nove v.d. direktorice JP Komunala Kranj ni bil izveden kar pomeni, da ima v rokah sklep skupščine, a (še) ni vpisana v sodni register in dejansko ne more zastopati podjetja. Na to nas je navedel g. Stevanović, ki je zapisal "danes je bila oddana tudi vloga za vpis v sodni register" kar pomeni vsaj po laični oceni novo ŠLAMPARIJO S KOMUNALO: ČE JE STEVANOVIĆEVA SKUPŠČINA ODLOČILA ŽE 24.2., ZAKAJ NI TAKOJ IMENOVALA V.D. DIREKTORJA IN GA VPISALA V REGISTER KOT ODGOVORNO OSEBO? ZAKAJ JE "NEKDO" ČAKAL DO DANES IN MORDA NALETEL NA PRAVNO OVIRO, DA TO SPLOH STORI? JE JP KOMUNALA BREZ VODSTVA ALI IMA DVE VODSTVI ALI ENO SAMO VODSTVO? KAKŠNO VLOGO IGRA ZAPOSLENA V KOMUNALI MOJCA KOŠIR ŠTOJS, KI JE PRISTALA NA NOVO VLOGO - A JAVNOSTI NOČE POJASNITI, KAJ DEJANSKO POČNE? KAKŠEN JE RAZLOG, DA JE VPIS V.D. DIREKTORICE V SODNI REGISTER TRENUTNO ODDANA VLOGA IN NE DEJSTVO? IN KAJ TO POMENI?

Trma bo seveda zadevo spremljala naprej. Začeli smo 4.2. 2020, ko je se je v bifeju v Stražišču v organizaciji mestnega politika Zorana Stevanovića začelo kar se zdaj bliža vrhuncu! Nadaljevali smo tako s stališči Stevanovića kot vseh drugih vpletenih, a nekateri naenkrat javnosti niso bili več pripravljeni pojasniti ničesar.....Delavci s stavko grozijo čez 3 dni, direktor /ali "direktor" pa je prepričan, da je dosegel pomemben premik v pogajanjih!?

Objavljamo, kaj je za "bifepolitko" Trmi izjavil/zapisal g. Stevanović in si želimo, da bi nam pojasnil, ali so kake ovire za to, da "njegova" v.d. direktorice ne more voditi Komunale s pooblastili? Bo mestni politik zmogel končno pojasniti svojo vlogo v tej šlampariji kot je Kranj ne pomni? In bo jasno pokazal, kdo njemu nagaja, kdo ga ovira ipd. - tudi to bomo objavili, brez skrbi.