Tole smo prejeli od Kranjčana, ki Trmo bere v tujini. Zgrožen je nad poskusom, da bi posekali gozd za enegetsko pregrešno potratno smučarsko dvorano in nam je poslal izračun o tem, kaj so "pljuča" tudi za Slovenijo, Kranj...Mi pa smo obenem našli na spletu še eno zanimivo reakcijo....

PRESENETIL PA NAS JE TALE NAMIG: PREUČUJEJO SE VSE MOŽNOSTI IN REFERENDUM JE ENA OD NJIH! ČE BO NAMREČ POLITIKA TRMASTO SKUŠALA V PROSTORSKE SPREMEMBE VRINITI "SMUČARIJO POD JOŠTOM", BOMO MORDA PRIČE PRVEMU OKOLJSKEMU REFERENDUMU V MESTNI OBČINI KRANJ. KER NASPROTNIKI POSEGA V OKOLJE NE BODO ODNEHALI, NAM ZATRJUJEJO. NISMO NA STRANI NIKOGAR, SMO PA NA STRANI - PRAVIH INFORMACIJ. IN ZATO PREBERITE TOLE:

1.

Dokler niso začeli vrtati poskusnih vrzin za raziskavo tal, o vsem nihče ni imel pojma. Ko pa so lasntiki začeli dobivati obvestila o vrtanju na zasebnih zemljiščih, se je začelo. O VSEM OSTALEM NISO VEDELI NIČ, ZDAJ PA SO SE ŽE POVEZALI IN SO PROTI POSEBU V OKOLJE.

2.

V Besnici je bil župan Matjaž Rakovec, ki je začel pojasnjevati odgovornim v KS Besnica predlagan projekt. Njegov "zagovornik" je postal predsednik sveta KS PRIMOŽ BAVDEK v smislu organiziranja sestankov na temo gradnje dvorane... ODZIV ZLASTI TURISTIČNEGA DRUŠTVA JE BIL ODLOČEN "NE"....

3.

Trma.si je kontaktirala vse vpletene (lastnike, pobudnike gradnje, občino). POBUDNIKA GRADNJE NISTA ŽELELA POVEDATI SKORAJ NIČ, OBČINA PA SEJE IZ DNEVA V DAN BOLJ ZAPLETALA S POJASNILI, KI SO VSAJ ČUDNA...Lokacija ni znana, a spremembe OPN so v Besnici? Vlagateljev ni, a pobudnika jih jasno omenjata?

4.

Politika molči. Med njimi izstopa "obiskovalec Jošta" ZORAN STEVANOVIĆ, KI JE OD VOLITEV "POLITIČNI POTRČKO" MATJAŽA RAKOVCA, ki ga je prej pljuval na spletu skoraj dnevno...Domnevno bo svetniško vprašanje sprožila NSi...ZELELA PRESTOLNICA ALP, EVROPSKA DESTINACIJA ODLIČNOSTI = NAJ BI BIL KRANJ. KJER SO ZA ŽUPANOVO DOLGO MIZO TVEZILI NA VELIKO O OGLJIČNEM ODTISU...KAKO BO ZDAJ Z AVTOMOBILI IPD. POD JOŠTOM? KAKO BO Z GRETJEM IN HLAJENJEM OGROMNE DVORANE KJER - POMISLITE - NAJ BI BILE TEKME SVETOVNEGA POKALA?

5.

Ključno pa je podcenjevanje. Mi smo ga doživeli skozi "odgovore" MO Kranj, javnost ga doživlja skozi zmedene odzive: DVE LETI TA OBLAST NA TIHEM ZBIRA VSE POTREBNO ZA POSEG V PROSTOR IN OKOLJE,ki pomeni sečnjo 20 ha gozda!?

SE KDO POTEM ČUDI, ČE TRMA.SI DOBI NAMIG, DA REFERENDUM BO...