Predsednica kranjskega Okrožnega sodišča Janja Roblek je Trmi odgovorila na vprašanja, povezana z očitki Zoraba Stevanovića tako na spletu kot tudi pri sporočili mestnim svetnicam in svetnikom. **Sodišče je delovalo zakonito in sprejeta je bila zakonita odločitev, trdi sodnica Roblekova in sodišče pri tem ugotavlja za Stevanovića naravnost pogubne podatke: SODIŠČE JE ODLOČALO NA PODLAGI PREDLOGA IN LISTIN, KI SO BILE PREDLOŽENE. KER SO BILE LISTINE TAKO POMANJKLJIVE, DA JIH NITI PO MOREBITNI ODREDBA O POPRAVI NE BI BILO MOGOČE ODPRAVITI, JE SAMOSTOJNA SODNIŠKA POMOČNICA PREDLOG ZAVRNILA (GRE ZA VPIS V.D.MOJCE KOŠIR ŠTOJS OP. TRME) ŽE V PRVI FAZI.**Na vprašanje o tem, ali bo sodišče kakorkoli ukrepalo glede objav mestnega politika pa smo dobili odgovor, da vsakdo sam odgovarja za spletne objave....Trma ni odvetniška družba, vklopili smo zdrav razum za razlago početja Zorana Stevanovića:

  1. Če bi poznal predpise, bi sklical skupščino tako kot pravi 509. člen in imel dovolj časa, da bi svojo namero izpeljal!

    2. Ker pa tega ni storil, je sklical skupščino tako, da po 509. členu velja 2. odstavek - veljavne sklepe bi lahko sprejel, če bi bili prisotni vsi družbeniki (torej predstavniki lastnic- občin opt. Trme). Ker jih ni bilo (manjkali so vsaj iz Cerkelj, Nakla, Šenčurja...), skupščina ni mogla veljavno sprejeti nobenega sklepa (torej ne o razrešitvi, ne o imenovanju v.d.)

    Ponavljamo, da nismo pravniki (še manj se upamo kosati z "najboljšim pravnikom"), a tole je naš končni zapis o razoletu na Komunali kjer imajo direktorja dokler po morebitni pritožbi sodišče ne odloči drugače. Stavek, da je Stevanović&Bulovec&KoširŠtojs predložila pač tako tako pomanjkljive dokumente, da se jih niti naknadno dopolniti ni dalo, pa seveda do pravnomočnosti odločitev pomeni, da naš najboljši pravnik na sodišču ni uspel...vse njegove ostale navedbe pa so seveda poskus, da to (za zdaj) veljavno dejstvo spravi v politični okvir....pa kdor verjame....