Pred časom smo odkrili početje mestne svetnice SONJE MAŠIČ, krajevne funkcionarke na Hujah. Kot predsednica izbira tudi tajnika/co in njen izbor je gospod THOMAS KRELJ S.P., ki pa nam je povedal tole:

Po evidenci MO Kranj ta "posel" kjer predsednica sveta KS in mestna funkcionarka /Več za Kranj/ pobira denar za tajniške posle preko "obvoda" še poteka - tako so nam vsaj odgovorili z MO Kranj. A to je samo delček početja po kranjskih KS, zanje je kot podžupanja odgovorna BREZ KOMENTARJA 2, ki sodi v stranko SD. Je to primer korupcije, zlorabe položaja? Ne vemo. Vemo pa, da SMO TO UGOTOVILI AVGUSTA....

2.

Najprej: Predsednika KS Trstenik in Tenetiše ANTON DRAKSLAR in ROBERT BERTONCELJ Trmi.si nista odgovorila na vprašanja kot so bila zastavljena. Je bilo vzrok podjetje iz Velenja, ki ga najemata za opravljanje tajniških poslov za krajevni skupnosti? Kot sta pojasnila sta izbrala Kaudato tako, da sta izvedla ustrezen postopek. In sta našla tajnika/tajnico natačno 115 kiliometrov proč in to v podjetju, ki se - samo kot dodatek - ne ukvarja ravno vneto s takimi posli. Pa smo poklicali vrle podjetnike in ugotovili - glej čudo - da tam poznajo JUDITO TKALEC in tudi njeno telefonsko številko...Naključje? NAŠ VIR NAM JE ŽE PRED ČASOM SPOROČIL, DSA GOSPA POLEG KS PRIMSKOVO OBVLADUJE TUDI OMENJENI DVE KS....Pa ne, da smo pomislili na korupcijo, zlorabo položaja ipd. Tkalčeva je bivša uslužbenka MOK, podjetje ima registrirano v Preboldu, poznajo pa jo tudi "tajniki" iz Kaudate in krog je sklenjen. Ali pa tudi ne, ker se da tajnico KS najti tudi precej bližje....na primer: Slovenski trg 1.....ali občina, po domače-.

3.

Tajnico/ka potrebujejo na Kokrici in na Orehku. Lepo. Niso šli ponjo v Prebold ali Velenje, znašli so se "v kraljestvu Mirka Tavčarja". To pa je gospod, ki je zadolžen za finance naše občine že od takrat, ko ga je pripeljal res prosluli župan Mohor Bogataj. Preživel je vse in morda niti sam ne ve, da ima med svojimi uradnicami - tajnico dveh KS?

Ja, tako je: uradnica, ki sodi na tisto področje kjer "rešetajo" tudi finance KS, je obenem....poglejte spodaj!

Ste pomislili na nezdružljivost dela na občini s "fušem" za dve KS? Mi nismo, o tem mora misliti Mirko Tavčar ali celo njegov šef - direktor mestne uprave BREZ KOMENTARJA 3!?

ZAKLJUČEK: POČETJE VELJAKOV Z OBČINE IN KRAJEVNIH ŠEFO 26 KS MO KRANJ JE TAKO KOT JE. DVA PREDSEDNIKA KS STA SE SKUŠALA SKRITI PA SMO MI ODKRILI, KAKO TAJNICO ALI TAJNIKA NAJDETA V VELENJU.

Tole pa je samo še zadnji del pojasnila, kako gre s takimi posli po naših krajevnih skupnostih...VSE TO PLAČAMO MI, DA BO JASNO !