1.

Butci vozimo smeti na deponijo - in imamo pravico do enega kubičnega metra zastonj na mesec. In če jeseni/pomladi pripelješ 3 kubike, ti zaračunajo lahko vse tri? Kje je popust za enega in kdo nas sili v trikratno vožnjo po en (zastonj) kubik v Zarico, da lepo z avtom skrbimo za "zeleni Kranj"?

2.

Komunalo Kranj smo vprašali, kako merijo količino odpadkov? Kajti v našem primeru so "na oko" odmerili tri kubike. Točno 3! Kaj če sta bila dva in pol ali pa trije in pol? Odvisni smo kar od ljudi, ki iz svoje hišice ocenijo, koliko bomo plačali...?

3.

3.

Takole smo dobili pojasnilo pred dnevi kjer pa je jasna OPORA NA ODLOK, KI GA SPREJME OBČINA IN KOMUNALA IZVAJA. Glede meritev pripravljajo rešitve (po koliko ledtih???), ampak bistva pa zadeva ne rešuje: če imam pravico do 1 m mesečno, zakaj evidence ne vodijo preprosto glede na oddano količino na leto? In potem zapletov ni: kdor to preseže, plača vsak meter več?

4.

Predpis, ki velja, je slab. ZAKAJ IMAMO PRAVNO SLUŽBO KOMUNALE IN ZAKAJ IMAMO STORKOVNJAKE ZA RAVNANJE Z ODPADKI? Zato, da ob nezadovoljstvu občanov na to opozorijo in kaj skušajo spremeniti...ne pa zato, da zaračunajo tudi "zastonj meter" odpadkov!

5.

Ta mestna politika ne bo več spremenila tega odloka. Ampak ljudje na Trmi so ogorčeni....Če bodo torej tehtnico kupili zdaj, so do zdaj zaračunavali na osnovi....? Če ljudje oddamo 0,2 metra odpadkov v povprečju, čemu z nesmiselnimi izvajanji nesmiselnih predpisov siliti ljudi, da odvržejo raje v bližnji gozd!?