1.

Župan Matjaž Rakovec je poslal vabilo podjetnikom, da plačajo 1000 ali 3000 evrov za pojedino Dolga miza, ki je po njegovi oceni - odlična. MED TEM PA NAM JE POSLAL EDEN OD KUHARJEV ZGORNJE SPOROČILO, KER SE NE STRINJA Z JEDILNIKOM, KI PA GA SPLOH ŠE NI KAR JE PO NJEGOVI OCENI PROBLEM - KUHARJI MORAJO ZADEVO PRIPRAVITI...

2.

Projekt vodi Polona Abram, ki se - boljši ogljični odtis? - vozi v Kranj na POVABILO KLEMENA MALOVRHA , ki je z njo lani podpisal pogodbo o sodelovanju. ZDAJ SMO JI PLAČALI ŽE 28 000 EVROV, A LETOS JE ZGODBA DODATNO ŠKANDALOZNA IN ZATO POJEJO TELEFONI IN JE V VSE SKLJUČEN SAM ŽUPAN, DA REŠI ZADEVO: GOSPA JE PREDLAGALA VEGANSKI JEDILNIK KAR JE NEKATERE NARAVNOST RAZBESNELO.

3.

Kdo torej plaćuje tandem MALOVRH&ABRAM? Lani so bili sponzorji tile... SKORAJ VSI SO PRIDOBIVALI DO ZDAJ VELIKE POSLE Z MO KRANJ...Torej smo dejansko lansko elitno požrtijo plačali mi? Ker mi polnimo proračun iz katerega gredo plačila podjetjem, ki si za "odpustek" kupijo Dolgo mizo...

4.

Na Zavod za turizem in kulturo Kranj smo naslovili vprašanja. Niso nam odgovorili, niti sporočili, kdaj bodo. Zvedeli smo, da bodo sodelujoči kuharji prejeli za svoj trud 300 evrov, Uroš Gorjanc pa 1500, ker naj bi on sestavil "veganski jedilnik". Ne vegetarijanski - veganski, da ne bo nesporazuma. Kot to želi Polona Abram, ki smo ji že plačali skoraj 30 000 evrov. In je izbranka nekoga na Slovenskem trgu 1? No, ja: lani smo mesece čakali, da smo zvedeli, kako so jo povabili kot strokovnjakinjo k projektom. Kaj dela gospod direktor, ki na pomoč kliče župana, da uredi godljo oziroma - jedilnik? Rezultat lanskega dogodka je - izguba...Prilagamo obračun!

POUDARJAMO: DOGODEK JE POVSEM SPREJEMLJIV IN V SVETU UVELJAVLJEN. LE DA TAM PREMOŽNI ALI GURMANSKO RAZPOLOŽENI SEŽEJO V ŽEP IN SI TO - DRAGO - PLAČAJO. PRI NAS PA SE V VSE TO MEŠA JAVNI DENAR, SPONZORJE PA NABIRA ŽUPAN. O TEM, KAKO BODO PLAČNIKI 1000 ALI 3000 EVROV NAVDUŠENI NAD IDEJO GOSPE POLONE O VEGANSKI POJEDINI PA PO NJEJ...ČEPRAV URADNEGA JEDILNIKA SPLOH NI IN ČEPRAV NA STRANI JAVNEGA ZAVODA NE BOSTE ZVEDELI, ČE LAHKO TUDI VI KUPITE SEDEŽ IN VEČERJATE Z ŽUPANOM!?