PU Kranj še ni ugotovila vzroka prometne nesreče na Likozarjevi pred dnevi:

*nimajo še izvidov o morebitnih nedovoljenih substancah v krvi povzročitelja

*nimajo ugotovitev o domnevni hitrosti vozila povzročitelja

Ko smo zaprosili za fotografije razdejanja ob nesreči, so to zavrnili. Pojasnili smo tudi, da razburjenja javnosti ob tem dogodku ne manjka, ker je bil - domnevno - vpleten znan kranjski podjetnik. Nato so nam fotografije posredovali naši bralci z jasnim pripisom imena in priimka povzročitelja. O tem smo zastavili vprašanje tudi njemu na njegovo podjetje.

VSAKA PROMETNA NESREČA JE TRAGEDIJA ZA VSE, POSEBEJ, ČE JE IZID SMRTNA ŽRTEV. NE OBSOJAMO NIKOGAR, NAJMANJ POVZROČITELJA, KER MU MORA BITI KRIVDA DOKAZANA. VSEKAKOR PA SO TUDI ŠE NEPOJASNJENE OKOLIŠČINE ZA JAVNOST PAČ POVOD ZA GOVORICE O SKRIVANJU PODATKOV IPD. TRMA JE ZATO REAGIRALA IN SKUŠA OD VSEH PRIDOBITI POJASNILA. IZREKAMO SOŽALJE VSEM, POVEZANIM Z UMRLO KOLESARKO IN OBENEM NE SKRIVAMO NIČESAR. KO BOMO USTREZNE PODATKE PRIDOBILI, JIH BOMO OBJAVILI.

Kaj policija objavlja o udeležencih v prometu pa v rubriki TUKAJ IN ZDAJ. In še tole: ko potrebuje policija odziv javnosti, ga poišče. Naključje ali pa ne - na Likozarjevi se je nedavno zgodila prometna nesreča z udeležbo kolesarja. Tole je takrat objavila PU Kranj: