Je mogoče odločilno to, da imamo na MO Kranj Marka Čehovina, ki je nekoč bil na MORS? Ugibamo, a v mnogih občinah po Sloveniji bi si zagotovo želeli, da jim pomaga prevažat pesek vojska čeprav imajo denar za naložbo v proračunu in izbranega izvajalca? TAKOLE SO SE VEČINI VPRAŠANJ IZOGNILI V SLOVENSKI VOJSKI - POVZEMAMO BISTVENI DEL ODGOVORA:

Odgovor MO Kranj pa je v slogu PR službe oziroma razumevanja novinarskih vprašanj četudi so povsem jasna in nedvoumna. Žal ni prvič, da nam pošiljajo "odgovore", ki to sploh niso: PREBERITE VPRAŠANJA IN POTEM PRILOŽENO...

POJASNILA NAVEDENEGA:

1.

MO Kranj je župniji hvaležna, ker bo za javni /naš/ denar degradirano zemljišče župnije /ne naše in ne občinsko ampak zasebno, cerkveno/ lahko uredila v park. Čez 15 let bo park oziroma zemljišče - last Cerkve!?

2.

Župan je vojsko povabil. Ne na pijačo in klepet, k sodelovanju. In vojska je pritekla, no - se pripeljala. Na primer: gradite nekaj in vam manjka tovornjakov - povabite vojsko, pa je!? In pogodbe ipd.?

3.

Želja izvajalca, ki ji sledita vojska + občina? Kaj z javnim denarjem najeti izvajalec dela, je torej prepovedano fotografirati na njegovo željo?! In ljudje naj bi se skušali posneti na vozilih? Morda na temlje?

4.

Še ena cvetka gospe Štruc&MO Kranj: vojska se lahko dogovori pri vzdrževanju infrastrukture...npr. ceste nekam v gore k odročni domačiji...Kaj ima s tem park sredi mesta na cerkveni zemlji za občinski denar pa prepuščamo vaši domišljiji.

ps

Mimogrede in samo v premislek in primerjavo:

Marko Čehovin (mimogrede soprog gospe Štruc, vodje kabineta) je eden vodilnih uradnikov in seveda mu v delokrog sodi tudi gradnja parka. Ima pa dobre izkušnje z vojsko kar morda lahko pojasni sodelovanje vojske, ki je porabila za 1800 evrov bencina ipd.....