Trma.si je raziskala dogajanje v prostorih manjše tribune v Športnem centru Kranj. V organizaciji Nogometne zveze Slovenije je bilo tam preverjanje sposobnosti slovenskih nogometnih sodnic, ki so se preoblačile v garderobah v lasti MO Kranj in v uporabi NK Triglav Kranj. PRIŠLO JE DO HUDEGA INCIDENTA ZARADI NEDOVOLJENEGA SNEMANJA/FOTOGRAFIRANJA SODNIC MED PREOBLAČENJEM.

1.

"Priznam in obžalujem, sem že zapustil klub. Res sem naredil nekaj fotografij in potem so sodnice razburjeno in upravičeno posredovale. Najprej sem res v afektu skušal skriti telefon, a kasneje sem vse zbrisal. Ni opravičila za to, a sem se jim opravičil in zdaj sem v stresu, ker ne morem verjeti, kaj sem storil. Obžalujem, rad sem treniral otroke, izgubil sem tudi prihodke, iz kluba sem odšel takoj in klub pri tem nima nič." TO JE EKSKLUZIVNA ZGODBA MLADEGA TRENERJA O DOGODKU. SODNICE NE DAJEJO IZJAV, KER NAJ BI VSE UREJALA NOGOMETNA ZVEZA SLOVENIJE. RES?

2.

NZS je po besedah trenerja pisno seznanila NK Triglav o incidentu. A ZADEVA JE OČITNO OSTALA ZNOTRAJ NOGOMETNE ORGANIZACIJE, KER SMO OD PU KRANJ DOBILI INFORMACIJO, DA NISO PREJELI V ZADNJEM ČASU NOBENE PRIJAVE V ZVEZI S SUMOM NEDOVOLJENEGA SNEMANJA ALI NADLEGOVANJA NA TAK NAČIN.

3.

Danes smo preverjali dogajanje pri visokem funkcionarju sodniške organizacije, ki je potrdil dogajanje, potem pa dejal: "Bom poklical, ko pridem domov..." in nas ni poklical do objave na Trmi. Morda še bo, morda pa so zapeli telefoni med sodniškimi šefi in še kom. KOT PIŠE ZGORAJ SE TAKO DEJANJE PREGANJA NA PODLAGI PRIJAVE, ČE GA NZS NI - KAR KAŽE PODATEK PU KRANJ - ALI GA NE BO PRIJAVILA, NE BO RAZČIŠČENO, KAJ SE JE DOIGAJALO V ŠPORTNEM CENTRU V KRANJU. Po zaslugi vrha najbolj množične športne organizacije pri nas se lahko zgodi, da bodo njene članice - NOGOMETNE SODNICE - ostale brez zadoščenja, ki žrtvam takih dejanja pripada!

4.

V zadnjem času smo priče različnim zgodbam, ki zadevajo (spolno) nadlegovanje žensk. Nogometne sodnice so bile v tem primeru žrtve nezakonitega snemanja/fotografiranja in so postopek - po naši neuradni informaciji - sprožile znotraj NZS. SLEDNJA OD SREDE NAPREJ NI SEZNANILA JAVNOSTI Z DOGODKOM, NI DALA SODNICAM NOBENEGA ODGOVORA O POSTOPKU, NI PRIJAVILA DOGODKA POLICIJI - JE PA UKREPALA ZOPER NK TRIGLAV Z DOPISOM KATEREGA VSEBINA NI ZNANA. SO BILE TOREJ ŽRTVE ZAŠČITENE DOVOLJ OB DEJSTVU, DA JE STORILEC PRIZNAL NESPODOBNOST IN SE ZANJO KESA?