Enakost pred zakonom zagotavlja ustava. Dokler neka mamica ministrica za (polnoletnega!) sinka ne oceni, da ga je policija ustavila in....(karkoli že po njenem). Da se grdo zlažeta z njenim puršem o tem, kje so ga sploh ustavili, je češnja na torti. Bistvo: kolikokrat do zdaj je policija javnosti pojasnjevala na dolgo in široko, zakaj je ustavila nekega voznika? Kolikokrat je to počela pod pritiskom, ki ga izvaja tista političarka, ki sumi...karkoli že! Policija je tu padla na izpitu, ker je začela pojasnjevati konkreten postopek v zvezi s konkretno osebo (Oskar Cvjetičanin, sin Alenke Bratušek in Mitje/Mića Cvjetičanina)!

Zadeva je za navadne sinove navadnih državljanost zakonsko predpisana: če nisi zadovoljen s postopkom policistov, se pritožiš kot predvideva zakonodaja. Pika. In ni se še zgodilo, da bi Bojan Kos (predstavnik za stike z javnostjo PU Kranj) pošiljal take obrazložitve za "navadne državljane" oziroma sinove navadnih državljanov!? Kaj sumi mamica ministrica, je njena stvar. Kakšni se ji zdijo postopki policije, je njena stvar. V kakšen kontekst to umešča, je njena stvar.

Navadni sinovi navadnih ljudi pač od policije zaman terjajo, da novinarjem pošilja pojasnila v slogu opravičil ali razčlenitev svojega dela! In v tem je vsa tragika Bratušek&Pavlič&SAB izvajanja in laži in namigovanja: dogodek Oskarja Cvjetičanina s policijo je njegova mamica ministrica porabila za dnevne politične cilje. Žal.

K sreči navadne mame navadnih sinov navadnih državljanov niso take.