MIRAN ŠUBIC, urednik Trma.si, upokojenec, državljan Slovenije sem dolžan ukrepati kot mi narekujejo zakoni RS:

1.

Utemeljen sum kaznivih dejanj me sili, da napišem prijavo suma ali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca z MO Kranj. Kazniva dejanja, ki sem jih zaznal (potrditi pa jih morajo seveda organi naše države, najprej policija...) temeljijo na tem, da je bila ministrica Alenka Bratušek, lastnica nepremičnine KO Rupa 188/3 brez moje vednosti seznanjena z mojimi ugotvitvami. Na podlagi tega je takoj ukrepala in skušala omiliti kršitve, ki jih je dokazano zagrešila.

2.

Za svoje sume in seveda vse objave imam pisne dokaze, pričevanja in dokumente. Poudarjam, da ministrica Alenka Bratušek že mesec dni noče odgovoriti na novinarska vprašanja kar je njena pravica. Moja pravica pa je, da to skušam po zakonsko predvideni poti doseči. Ob tem najavljam tudi dodatne objave o tem, kdo vse posega v moja novinarska vprašanja ali odgovore. In to vsekakor ni samo odgovorna oseba za stike z javnostjo ministrice Bratuškove.

3.

Zadeva ni nedolžna in pomeni do zdaj dokazane kršitve ministrice slovenske vlade v zvezi z njenimi postopki glede njene legalizacije vikenda na Rupi. Vse bolj se razkriva, da ministrico obravnava drugače kot druge občane MO Kranj. Tudi glede tega razpolagam z dokumenti. Izredno nevarno pa je, da se ustvarja vtis, da proti novinarju deluje oblast /državna, občinska/ in to v prid zakrivanja dejstev o spornih ravnanjih ministrice slovenske vlade, ki pa je po funkciji seveda odločilna pri mnogih projektih kranjske mestne občine. Ne morem trditi, da je to povezano, nimam dokazov za koruptivna in druga ravnanja, a bom skušal s pomočjo policije potrditi sume ali pa jih ovreči.

4.

Dosedanje ravnanje MO Kranj v tej zadevi je zame sporno in zato ga želim preveriti. Ni namreč mogoče na osnovi mojega novinarskega dela posvariti kršiteljico predpisov, da ukrepa in skuša sanirati stanje o katerem se je - med drugim - dokazano javno zlagala. Je potem čudno, če sama širi po spletu tole z enega od medijev, ki bi jih lahko s splošno oznako glede na vsebino označil kot "janševega"....

5.

V teh dneh boste lahko prebrali celotno zgodbo o tem, kako je ministrica izigravala predpise. Kadar sem jo kot novinar pri tem razkril, je skušala stanje prikriti ali prikazati sebi v prid. V zadnjem primeru pa je zadeva dobil prizvok kanzivih dejanj za tiste, ki so jo o mojih odkritjih obvestili in ji s tem omogočili, da je zopet za nazaj urejala zadeve, ki bi jih morala že zdavnaj. In če ji pri tem kdo pomaga, naj za to odgovarja.

PS

Leta 1986 me je takratna oblast želela z ustrahovanjem onemogočiti, leta 2013 so me skušali ustrahovati z ognjem, leta 2023 me ministrica lastne države z lažmi diskreditira. VEDNO IN VSAKIČ JE BILA PODLAGA MOJE NOVINARSKO DELO. Opozarjam, samo opozarjam. In sem pozoren na lastno varnost.