Dr. Metka Knific Zaletelj je na udaru zaposlenih, ki pišejo ministrom in tudi nam. Slabi odnosi, zaposlovanje po poznastvih in zlasti sporni vodja urada za tujce - to je celota očitkov, ki pa očitno niso tako nedolžni kot jih želi prikazati načelnica UE v odgovoru Trmi:

So res vsi očitki neutemeljeni kot presoja načelnica v Kranju? Ministrstvo za javno upravo namreč trdi drugače in potrjuje prijavo policiji in inšpekcijam. Postopki niso končani, zato seveda ne gre nikomur pripisovati krivde za karkoli.

Tudi policija v okviru svojih predpisanih možnosti za pojasnila, potrjuje predkazenske postopke v državnih organih. Ali gre za UE Kranj, ni potrjeno.

Imenovana načelnica je bila nekaj časa tudi "neuradna kandidatka" Gibanja Svoboda za županjo Kranja kar nam je potrdila tudi sama. Ni se odločila za kandidaturo, z občino pa ima bogate izkušnje - bile je sodelavka župana BORUTA SAJOVICA, ZDAJ VODJE POSLANSKE SKUPINE STRANKE SVOBODA! Z njim se je zapletla v proslulo afero "čokoladnih lulčkov", ki so jih ob 8.marcu pred leti na občini Tržič delili sodelavkam kot - darila...

UE Kranj se kot druge spopada z zaostanki kar smo pisali lani. Seveda pa je Kranj eno od okolij kjer UE v zadnjih letih izdaja ogromno dovoljenj tujcem (delo, prebivališče), ki so večina albanske/kosovarske nacionalnosti. Prav zato je nezadovoljstvo zaposlenih na tem oddelku opisano tudi s tem, da naj bi zaposlene pošiljal delat v trgovino ipd. TRMA BO SPREMLJALA RAZPLET, KI BO SEVEDA MOGOČ, KO BODO VSE DRŽAVNE USTANOVE IN ORGANI OPRAVILI SVOJE. NESPORNO PA ZADEVA NI TAKO NEDOLŽNA KOT NAM PIŠE NAČELNICA UE KRANJ - GLEDE NA ODGOVORE DRUGIH IN OČITKE...