Na osnovni šoli v Kranju je učitelj napadel učenca. Pri tem naj bi ga držal za vrat in potisnil od sebe ter ga pri tem trikrat zbodel s svinčnikom, ki ga je imel v rokah. Trmi ravnateljica Lucija Rakovec pritrjuje, da se je incident zgodil:

Izredno trezno, umirjeno - a seveda ogorčeno je ravnala družina otroka, ki je napad doživel. Izpoved očeta je takale:

"Na šoli sem bil zelo hitro po incidentu. V njem je moj sin utrpel tri vbode s svinčnikom. Najprej pa je učitelj planil nadenj, ga odrinil, zgrabil za vrat. Posebnega povoda ni bilo, le nekaj izmenjanih stavkov med njim in mojim sinom, ki je nenadoma doživel fizični napad vpričo sošolcev. Pri tem poudarjam, da povsem razumem, da z odraščajočimi ni lahko, a učitelj se nikdar ne bi smel tako grobo spozabiti. Moj sin je vse prej kot ka hrust in pred napadom nanj ni z ničemer izzval učitelja k taki nezaslišani reakciji. Ko sem ob prihodu v šolo skušal z učiteljem navezati pogovor, je bil do mene nesramen oziroma me je obtožil vsegamogočega, da bi prikril, kaj je storil. Na šoli so ravnali odgovorno, ravnateljica je sprožila vse postopke. Mi smo prijavili dogodek tudi PU Kranj kjer pa so zanj že vedeli po prijavi incidenta s strani šole. Odšli smo k zdravniku, vbod s svinčnikom se je zgodil na območju pasu, podlahti in tudi obraza - a k sreči ni bilo hujših posledic. Sin je bil šokiran, naša družina tudi. Pri istem predmetu je imel lani prav dobro oceno, nobenih konfliktov ni bilo - a še enkrat poudarjam, da ni vedno lahko delati v šoli. To pa v ničemer ne opravičuje te res izjemne, nezaslišane reakcije kjer odrasel učitelj napade otroka, učenca."

Dogodek je močno odjeknil na šoli in v okolju, učitelj pa naj bi bil po eni od inačic zdaj na bolniški. Gre za izjemen dogodek nasilja na šoli /fotografija je simbolična/ kot ga pri nas ne pomnimo. Če niso tako zelo redki poskusi obračunov ipd. učencev in dijakov z učitelji, je fizični napad učitelja na učenca osnovne šole res izstopajoč dogodek. Pri tem velja poudariti, da nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana - a ukrepi šole so tudi zgovorni. Pohvaliti velja ravnanje kranjske družine, ki dogodka ne razpihuje, a si vsekakor zasluži vse potrebne odzive odgovornih.