Odhod predsednika NK Triglav Bena Fekonje /zdaj je bil direktor, prej dolgoletni predsednik/ iz kluba je podlaga za vprašanje policije. TRMA JE DOBILA JASNO INFORMACIJO /VIRA NE IZDAJAMO/, DA JE KLUB V PREDKAZENSKEM POSTOPKU ZARADI NAKAZIL V TUJINO. Slednja bi lahko pojasnil takrat glavni Beno Fekonja, ki je podjetjema v Banja Luki nakazal: enemu skupaj 300 000, drugemu pa 20 000. Pri prvem nakazilu je nesporno, da prejemnik zneska ni bil v času prejema registriran FIFA agent, še bolj pa je zanimivo to, da naj bi prestop igralca Triglava v Benfico skupaj zajemal največ 570 000 evrov, posredniki pa so pri tem zaslužili neverjetnih 360 000 evrov /podatki iz poročila kluba spodaj/

Prav tako imamo dokaz o tem, da je bila policija seznanjena glede "poslov z BiH" kjer je tudi sodelovanje policij časovno zahtevno, da o vsebini ne pišemo. Odhod glavnega in odgovornega za vse to Bena Fekonje morda nima nobene povezave, PREDKAZENSKI POSTOPEK PA TRAJA IN ZADEVA PRAV ODLIVE Z RAČUNA V TUJINO. SEVEDA JE GLEDE NOGOMETNIH PREDPISOV ZANIMIVO PRAV TO, DA JE BIL TAK ZNESEK PLAČAN /300 000/ NA RAČUN PODJETJA, KI NI REGISTRIRANO ZA POSREDOVANJE PRI FIFA.

Poudarjamo:

1.

Predkazenski postopek ni noben dokaz krivde in ga policija uvede na podlagi zaznanih sumov, prijav ali po uradni dolžnosti.

2.

Predkazenski postopek pomeni tudi varovanje vseh podaktov kar nam je PU Kranj potrdila že lani.

TRMA Z VSO ODGOVORNOSTJO VPRAŠUJE ORGANE, KI SE S PREISKAVO UKVARJAJO. OBENEM PA PONOVNO POUDARJAMO, DA BO ŠELE ZAKLJUČEK POSTOPKA DAL PRAVO SLIKO O POSLIH PRI PRESTOPIH V LETU 2018. PREDVSEM ZATO, KER JE ŠLO ZA ODLIV DENARJA V DRŽAVO KJER MNOGI MEDNARODNO DOGOVORJENI PREDPISI NE VELJAJO ALI NJIHOVO URESNIČEVANJE POTEKA POČASI. PREDKAZENSKI POSTOPEK JE KORISTEN TUDI ZATO, DA SUMOV V POSLOVANJE IPD. NE BO VEČ. IN TO JE KLUB, KI DELUJE V JAVNEM INTERESU, PREJEMA JAVNI DENAR IN JAVNO PODPORO - DOLŽAN ZAGOTOVITI. ČEPRAV ČAS TEČE, TRMA.SI VZTRAJA PRI TEM. NE SMEMO POZABITI ŠE NEKAJ: PODJETJE PODPREDSEDNIKA KLUBA IN PREJ DIREKTORJA SANDIJA DORNIKA JE KREDITODAJALEC KLUBU. IN V POGODBI PIŠE, DA BO KLUB DOLGOVE VRAČAL S PRODAJO IGRALCEV.

Tako pogodbo sta podpisala Beno Fekonja /predsednik in kasneje direktor/ in Sandi Dornik /prej direktor, zdaj podpredsednik kluba/ 2020, prejšnjo pa 2016 in po njej je podjetnik upravičen do deleža pri prodaji igralcev. Od največjega prestopa pa je večina denarja odfrčala v Banja Luko.....