Ste vedeli, da je Slovenija lahko na dobri strani zgodovine le, če sprejme resolucijo, ki si jo je zamislil prvak SDS Janez Janša? Zgornji zapis je bil dobro sprejet, a se s tem ne tolažimo: vojna v Ukrajini je zlo in nepopravljiva škoda za državo, ki je bila napadena. To je osnova in bistvo: kdor z vojaškim čevljem stopi v drugo državo, je agresor. Danes bi lahko upravičeno sklepali, da je zagnanost Janševe stranke za Ukrajino premosorazmerna do spoštovanja BOJA PARTIZANOV IN VSEH ZAVEDNIH SLOVENCEV PROTI TUJEMU AGRESORJU IN DOMAČIM IZDAJALCEM OD 1941-1945,KO SMO ZMAGALI SKUPAJ Z RUSI IN AMERIČANI IN...!

Pa ni tako: nešteti so politiki, ki bi radi pozabili na to, da smo bili "Ukrajina" in smo se uprli na podoben način. In preživeli. Z ogromno žrtvami. IN DA NE BO KAKIH IDEOLOŠKIH OVINKARJENJ: ZMAGA JE PRINESLA TUDI ZLO..POBITI SO BILI MNOGI NEDOLŽNI, STORJENE KRIVICE ZMAGOVALCEV, KI PIŠEJO VEDNO ZGODOVINO...A če bi npr. Janša v Franciji na tak način vzpostavil odnos do tistih, ki so prinesli zmago (in so imeli Francozi kajpak Petaina in njegovo kvizlinško paradržavo med 2. svetovno vojno), bi ga dandanašnji vrgli skozi vrata kot se reče.

Danes nam torej stranka in politična opcija, ki ne ceni lastnega boja in žrtev posredno prodaja herojstvo v Bahmutu. Ki je simbol upora Ukrajincev. V isti sapi pa bodo isti politični krojači zgodovine blatili Dražgoše. In žrtev ljudi, ki so umrli za nekaj kar danes pri Ukrajincih cenijo, pri svojih sorojakih pa blatijo...

Ne maram hinavščine. Še manj katerekoli vojne. A politik, ki ima s Titovim časom skupno vsaj to, da je demokratično (kajpak) na čelu stranke že 30 let, mora najprej doma vedeti, kdo je (bil) na DOBRI STRANI ZGODOVINE. Vedeti bi moral tudi zato, ker je bil goreč Titov vernik, komunist in je vodil kolono pohodniko v Titov Kumrovec v Titovem času v Titovi državi v Titovem imenu....Da se ve!

Miran Šubic, ki skušam razumeti zgodovino - izdaje ne bom razumel nikoli....kot tudi izdajalcev lastnega naroda ne....