ČE poslanka iz Zgornjih Bitenj Mateja Udovč pritisne "napačno" tipko, imamo lahko predčasne volitve....smo brez predsednika parlamenta....se zamaje vlada....slavijo eni in obupujejo drugi....ČE!

Gospa Mateja je v Kranju skoraj neznana. Politično, kajpak. Njena stranka SMC ali tisto kar je od nje ostalo, v Kranju ne pomeni nič. Vsaj kar se vpliva tiče. Toda to ni pomembno, ker v demokraciji pač odločajo glasovi. Če gospa Udovč nenadoma (zato ker je do zdaj bila Počivalškova vernica do onemoglosti...) karkoli spremeni, se lahko vse zgodi ! In praktično komaj zaznavna poslanka zruši (ali pa še enkrat potrdi) vladajočo posadko, ki jo zapušča predsednik parlamenta kar je sicer redkost.

POLITIKA PRENESE VSE: CERAR SI JE IZMISLIL POČIVALŠKA, KI MU JE POTEM UGRABIL OSTANKE STRANKE IN SE POLITIČNO OŽENIL S TISTIMI, PROTI KATERIM JE BIL NPR CERAR. PA KAJ: POSLANEC NIKOMUR NE ODGOVARJA ZA SVOJ GLAS! SAMO SEBI...IN TAKO JE TUDI Z NAŠO MATEJO IZ KRANJA, KI BI JO TAKO RADI SLIŠALI, DA KADARKOLI KJERKOLI OGNJEVITO ZASTOPA TUDI NAŠE, KRANJSKE INTERESE. MORDA JIH TUDI DEJANSKO RES, LE DA MI TO SLABO POZNAMO....KER MARKACIJE NA PLANINSKIH POTEH NISO TISTO KAR BI NEKO POLITIČNO DELOVANJE RAZBISTRILO. IN ZATO JE SEVEDA VLOGA MATEJE UDOVČ ZANIMIVA...KOT JE ZANIMIVA VLOGA SLEHERNEGA, KI JE JEZIČEK NA TEHTNICI! IN ZATO SE MORAMO IZ TE LEKCIJE NAUČITI TISTO, KAR SE UČIMO VSE ŽIVLJENJE: KO ODDAMO LISTIČ V SKRINJICO, NITI NE SLUTIMO KAJ SE LAHKO ZGODI....IN TO DANES, JUTRI, VČERAJ GLEDAMO V ŽIVO...GOSPA MATEJA PAČ IMA JASNO IZBIRO: POSLANSKO PLAČO IN UGODNOSTI PROTI....PONOVITVA CIRKUSA KATEREGA PREDSTAVE NAS VSE MANJ ZABAVAJO...