Ko sem bil še novinar Dnevnika, sem Primožu Cirmanu (takrat predsednik aktiva novinarjev...) napisal nekaj protestnih pisem. Zato, ker je odločitve aktiva sprejemal v mojem imenu čeprav do sprejema nisem imel pojma, kaj sprejema četica Cirman&Vuković etc. Zato sem se oglasil in nisem bil dobro sprejet. Ker ne smemo pozabiti: ista četica (s Suzano Rankov na čelu...) je dobila ime "medijskih ubijalcev", ker so skozi poslovni del Dnevnika obračunali z marsikom. Da ne bo pomote: kot novinar Dnevnika sem zahteval pisna navodila o takem pisanju in Miran Lesjak mi je vpričo Suzane Rankov zagrozil s "trgom dela", če ne bom sledil navodilom četice, ki je kasneje dobila krila z odstrelitvijo Lesjaka in ustoličenjem Rankov za odgovorno uredniceo. Nato se je lisjak Lesjak vrnil, letela pa je četica...najprej na Siol, zdaj k Odlazku....njihova stvar, nimam nič proti. Ko sem imel kaj proti, sem pa napisal - čeprav sem bil včasih edini,ki ni bil na "valovni dolžini" (to je veljalo tako za Cirmana etc. kot Lesjaka ipd. - pa sem preživel).

Ko sem Cirmana gledal kot razalagalca poslanstva novinarstva, sem se vedno smejal. Izpadel mi je smešen, ker je bil pač vedno sluga nekega gospodarja. Pa saj sem bil sam tudi, samo nisem drugim pameti solil. Ko pa sem zagledal zgornji naslov na njihovem "antijanša" portalu, sem pa res rabil "dražljaj": prišel je v obliki zgražanja nekoga, ki vse naše medije spremlja vsak dan in to temeljito in bi mu najmanj lahko rekel "janšev človek"! RES JE, TOLE JE PONIGLAVO, BEDNO IN SMEŠNO. KER IMA STRANKA RAČUN PRI SBERBANK, JE JANŠA DVOLIČEN? LAHKO DA JE, AMPAK NAJTI TAK RAZLOG, JE NEDOSTOJNO SLEHERNEGA NOVINARJA. NE PA TISTEGA, KI JE RAZMERE TAKO RAD RAZLAGAL DRUGIM, KER JE BIL PAČ VEDNO POVABLJEN NA MALI EKRAN. ZAKAJ JE BIL, NJEGOVA (IN SOPROGINA) STVAR. TAKO PLJUVANJE PO SDS IN JANŠI JE DOKAZ, KAM NAS JE PRIPELJALA "DVOPOLNOST" - NA ENI STRANI POŽAR&SIOL&NOVA 24 IPD. IN NA DRUGI "ANTIJANŠA FRONTA" KJER NECENZURIRANO NOSI ZASTAVO.

Kot novinar se sedem mesecev bojujem zato, da bi vsi mi zvedeli, po čem je plačal Janša svoj dopust v državni vili. Marsikdo bo rekel: kaj to koga briga - in imel prav! Briga mene na spletniku, ki ga urejam, pišem brezplačno oziroma za svoj denar. V tem je razlika med portali, ki so sluge gospodarjev in mano. Da nisem sluga nikogar? O tem si nikdar ne bi drznil soditi. Zanesljivo pa nisem plačan od nikogar. To pa je moč, ki mi omogoča, da tole zapišem. In da ne bo zablode: nisem član oboževalcev kluba "velikega vodje"...od nekdaj ne...še ko smu hodili skandirat, sem bil doma. In imel prav.