Jutri bomo s Hrvati še enkrat več merili moči v nogometu. Potem, ko smo jim dali vsaj posredno košarkarsko lekcijo, je zdaj epicenter Split kjer bo tekma, ki vedno privabi tudi vodilne v NZS. Za gostovanja po Evropi je vedno zanimanje, verjetno je tako tudi zdaj, ko je Split čudovito poleten, škampi na jedilniku, vince pa tudi ne škodi..

Med tem so bili štirje ranjeni v soboto v Škofji Loki. Ne v Kabulu, na Gorenjskem! Vdor huliganov na igrišče je eden hujših incidentov odkar imamo svoj nogomet v svoji državi. Kakor za koga: naš Radenko molči, molčijo tudi vsi ostali šefi NZS. Na spletu ni sledi o tem, da bi vsaj verbalno obsodili dogajanje, ki bi se - brez pretiravanja - lahko končalo tudi precej huje. Napad v Škofji Loki je medijsko izredno odmeven, a šefov slovenskega fuzbala to ne gane...

Če prvi mož krovne organizacije ne zmore javno obsoditi takega nasilja v tekmovanju, ki sodi pod okrilje njegove organizacije, je sporočilo jasno. Pretep s koli in pirotehniko ter ranjeni nogometaši, ki iščejo zdravniško pomoč pač niso osrednja skrb hiše nogometa na Brdu. Split jepač preveč vabljiv, da bi se ukvarjali s takimi malenkostmi!?

Sram me je, da se vsi ti okravatani večji funkcionarji na stroške NZS vozijo po reprezentančnih prizoriščih, doma pa ne zmorej vsaj z besedo izraziti obsojanja najhujših nasilnih dejanj na nogometnem igrišču! Sram me je, da taki vodijo naš nogomet.

Miran Šubic, navijač