Ura je 22.14, v četrtek 23.4.2020. Tresem se še od jeze, ko to pišem. Gre za gnev nad tem, kaj se dogaja pod oblastjo, ki skuša "mesariti" v času krize povsod. Ki ustvarja vtis vojne kot pravi šef te vlade. Ki zraven omogoča svinjsko ravnanje tam kjer se kažejo najbolj lepi: pri skrbi za nas.

IVAN GALE je človek leta in desetletja. Je pogumen in si upa. Zanimivo: na spletu njegove fotografije nisem našel, jutri ga bomo poznali vsi. Kdor si želi vedeti, zakaj - naj si ogleda oddajo Tarča. Ki so jo pripravili na RTV Slovenija, a jo je v bistvu naredil Ivan Gale. Pozivam vse, da gremo na ulice in zaščitimo, če bi mu kdo želel skriviti en sam las na glavi, ga vreči iz službe ali karkoli. On je tisti državni uradnik, ki je danes pokazal, da se nismo vrnili 30 let nazaj v čas trgovine z orožjem in njenih posledic. Ivan Gale je pojem drugačne Slovenije.

Ponosen sem nase, da sem pred Tarčo napisal nekaj o ministru, ki je danes izdal še sam sebe: ni se slikal v Rojah ob tovornjakih preplačane zaščite, ki jo je kupoval in ni upal priti pred stavbo RTV Slovenija, da bi vsem nam povedal, kaj je počel. Umazal je sebe, vlado, vse (tudi tiste, ki dobro delajo) v bitki z virusom. In ne samo on: v.d. direktorja policije (on se ukvarja z dobavo mask!?), pa nekdanji prvi predsednik slovenske vlade (hčerki je malo rihtal posle) pa tisti nesPodobnik, ki je vedno poln lepih besed in poštenja. Pred kamero ni bilo niti ministra katgerega mama bo morda v žep dala milijonske zaslužke..in tako dalje. In tam bi moral biti šef vlade in spregovoriti kaj o vsem tem, kar počenjajo.

Ponosen sem, da so med nami ljudje kot je Ivan Gale. Človek je pripravil gradivo, ki je povsem jasno in nedvoumno: TA VLADA SLONI NA VOJNEM DOBIČKARSTVU Z NAŠO STISKO IN PRAV VSEENO JE, KDO JE KAJ VEDEL IN KDO ČESA NI STORIL. ZGODBE Z DOBAVITELJI MASK PO ZASOLJENIH CENAH SO TAKO KONKRETNE IN JASNE, DA NI DVOMA.

Nisem "navijač" naše javne TV. A danes lahko kot novinar zapišem: kapo dol, priklon do tal! Danes ste pokazali, zakaj ste. In če se nesnaga ne bo sama pospravila, jo bomo "ivanigaleti"!