Kot leta 1941 (ali 1991) se je bilo treba odločiti: kdo bo "domači izdajalec", kdo bo "agresor ali okupator", kdo bo "upornik", kdo se bo potuhnil, kdo bo "izdal"...kdo se bo boril za - Kranj. Značilnost: vsi v Kranju živijo, vse s(m)o izvolili v Kranju in vsak Kranjčan(ka) jim plačuje z davki ipd. lepo življenje. DA NAS ZASTOPAJO? ALI PA MORDA SEBE, SVOJE STRANKARSKE ŠEFE, NEKE DRUGE INTERESE?

1.

Vstajenje Alenke Bratušek je bilo včeraj popolno. Če je kdaj "pozabila", da mora okolju kjer živi pripadnost pokazati z nekaj politične in človeške empatije, se je to zdaj zgodilo. Ona se bori in se je borila za svoj in naš Kranj tam kjer je za to čas in krah: v parlamentu. In s svojim nastopom (retorične spretnosti ji celo najhujši sovražniki ne morejo zanikati, če ni treba v angleščini...) je blestela. In opozorila, da je pot za civilno pobudo do nove občine preprosta: zberejo tistih pet jurjev podpisov, napišejo zakon in ustanovijo občino, če zmorejo. Alenka je včeraj zmagala, ker se očitno zaveda, da vsak glas šteje in da med potjo na Šmarjetno srečuje someščanke in someščane....Ona se ob "napadu okupatorja" ni skrila, poje "bandjero roso" tudi za Kranj.

2.

Pa je molčal in se potuhnil in skril še enkrat več. V nekaj mesecih je padla avreola brezkompromisnega lovca na komunajzarje, levake in kar je še tarč Branka Grimsa. Ta politična kreatura je v Kranju pozabil svoj politični jaz (če ga je imel) in odšel v parlament. Tam so "njegovi" ali "Janševi" jasno pokazali, da želijo zrušiti Kranj tak kot je. SDS z Brankom Grimsem je za to, da razcepijo Kranj. Kakšna je njihova matematika, nas niti ne zanima. Še kako pa si zapomnimo to res zgodovinsko sramoto strankarskega gromovnika, predavatelja "na inštitutu za izgubljanje časa" (po Alanu Fordu). On je politčni "kvisling" boja za kranjsko enovitost. Tako kot so eni v času hudih preizkušenj sklonili glave, jo je tudi on. Pred Janšo? Pred stranko? Za svojo rit? Nas ne briga, mi smo za Kranj kot je = jasno, glasno, ponosno. Branko, adijo!

3.

Izdati svoje mesto in sredi Ljubljane učiti vse nas demokracije, je umetnost. Umetnica iz Bitenj je pozabila, da njeno SMC podpira manj kot 1 (en) odstotek vprašanih v anketah, njo pa...Pa se je spravila nad Kranj in nad someščane in someščanke potem, ko ji je dovolj dolgo šepetala na uho njena mentorica z Mlake! Rezultat bomo šele videli, nekaj je gotovo: perverzno je Sloveniji razlagat javno, da si proti novim občinam, ampak demokracija pa terja svoje....Res bo terjala na volitvah 2022! In še tole: potem, ko je nase najbolj opozorila s plačanim izletom v Dubaj in poziranjem v slogu...(no, to pa Trma ne prenese), je zdaj dosegla vsaj nekaj: prepoznavnost....Če bo zgodovina tekla tako kot jo skušajo prikazati "grimsologi", bo čez desetletja nekdo rekel, da se je borila za Kranj po svoje...kot "ta beli" za svobodno Slovenijo,kajne!

V ČETRTEK BO BOLJ JASNO, KAKO BO Z RAZBIJANJEM KRANJA. NEKAJ JE JASNO ŽE ZDAJ: VEMO, KAKŠNI SO POSLANCI IZ KRANJA V LJUBLJANI.....