Zakaj je Lukja Dončić z mehkim ć lahko idol slehernega mladega Slovenca, Slovenke in zakaj je Goran Dragić pojem profesionalnosti v športu in življenju? Zakaj je Bojan Jokić lahko kapetan Slovenije in zakaj slovenski šport (zlasti igre...) "balkanski prijemi" vse bolj dušijo?

Ko neki Mudrinski (zapisov o genialnosti tega kljub vsemu evropsko povprečnega igralca so v Sloveniji razgaljeni z njegovo "balkansko" izjavo o prestopu v Celje) postane medijska zvezda, je slabo. Ko kartanje trenerja Olimpije Prosinečkega postane "javna stvar", je to slabo. Zato ker je "veliki Žuti" idol v Sloveniji? Zame ne. Ker je vse življenje pač samo "balkanski as z žogo", javno podobo pa je krojil s cigareto v ustih in kozarcem v roki! TODA SLOVENSKO ŠPORTNO NOVINARSTVO TAKE DVIGUJE DO NEBA, KER JE MED TEMI NOVINARJI VEČINA TAKIH, KI PRAVIH VREDNOT NE MARAJO, KER TO "NE PRODAJA" MEDIJA. BOJAN JOKIĆ JE KRANJČAN, KI JE PRAVA PODOBA NOGOMETNEGA PROFESIONALCA EVROPSKEGA KOVA. PA NI IMEL IN NIMA NITI PRIBLIŽNO STATUSA NEKEGA SRBSKEGA FUDBALERA, KI SE HVALI, KAKO ZANJ ZBIRAJO DENAR PO CELJU! V TEM JE VES PARADOKS, KI NAJ GA ZAKLJUČIM KAR V KRANJU, DOMA:

1.

Koliko "balkanskih štosov" premore klub predsednika Franje Radikovića, direktorja Siniše Brkića, trenerja (novega) Safeta Hadžića in koliko tistih, ki se s tem v Triglavu niso strinjali, je odšlo? ISTI KLUB JE ODLOČNO ZAVRNIL (DEMOKRATIČNO, NA VOLITVAH - DA NE BO NESPORAZUMA) BOJANA JOKIĆA KOT NEKOGA, KI BI KLUBU LAHKO POMAGAL. BALKAN V NAJSLABŠI INAČICI!

2.

Koliko mladim je idol Siniša Brkić in koliko bi jim lahko bil Bojan Jokić? Vprašanje puščamo odprto, ker je Kranj vzorčen poligon za prikaz "balkanskih štosov", enega objavljamo iz zgodovineobjav Trme (vir pa Facebook profil športnega direktorja Triglava)....gospodu v Banja Luko je Triglav nakazal 20 000 evrov in razpoloženja plačnika in prejemnika je bilo - jasno - odlično...

ZAKAJ OB VSEM TEM SLOVENSKI NAVIJAČ DAJE KRI IN SOLZE IN ŠE KAJ ZA LUKO DONČIĆA? ZAKAJ JE GORAN DRAGIĆ POJEM PROFESIONALIZMA IN ZAKAJ JE BOJAN JOKIĆ BREZ MADEŽA NA NOGOMETNI KARIERI IN OSEBNOST KOT MALO TAKIH?

1.

Pozitivne vrednote ne jamči "trdi č" na koncu priimka, "mehki ć" pa jih žal mnogokrat ponazarja. Pa brez nacionalističnih pridihov...končnica je lahko kakršnakoli, če ni vsebine. Slednjo pa določa jasno zaporedje: uspeh na igrišču in ob njem.

2.

Matjaž Kopitar gre lahko ob bok svetovno priznanim košarkarjem, da o Janu Oblaku ne pišemo. Ste že prebrali (lahko se zgodi, jasno...), da je slavni hokejist popival in slavni nogometni vratar kockal do jutranjih ur? Pa imamo vsi slabosti, da se razumemo.

MODEL BALKANSKIH ŠTOSOV ALA MUDRINSKI IN PODOBNI JE NAŠ PROIZVOD, NE NJIHOV. KER JIH LUKA V DALLASU NE MORE PRODAJATI, ČE BI JIH TUDI HOTEL IN BOJAN JIH NI NE V FRANCIJI, NE ITALIJI, NE RUSIJI KJER JE IGRAL. NIHČE NI BREZ NAPAK, A Z LUČJO PRI BELEM DNEVU LAHKO IŠČEMO MEDIJ IN NOVINARJA, KI BI OB PLOŠNI SLOVENSKI EVFORIJI ZNAL TO POUDARITI - PA LAHKO KOLESARJE IN ŠE KOIGA MIRNO IZPUSTIM IZ TE ZGODBE. MEDIJI SO PAČ Z NOGOMETOM IN KOŠARKO VEDNO ISKALI BRANOST IN ŠE KAJ.

Veste, da Bojan Jokić nikoli ni dobil nobenega priznanja, ki bi si ga zaslužil niti v lastnem mestu? Da je morda preveč skromen in premalo "balkanca", da bi opozoril nase. V tem okolju mediokritet "brkićevega tipa" nima nobene možnosti. Zato uvažamo z Balkana "vse živo" v naš nogomet, košarko in še kam. Zato se potem neki Mudrinski na spletu norčuje iz nas. Ker smo prevzeli "balkanski profesionalizem" kjer so prave (ne slovenskem splošno človeške) vrednote zanemarjene.

DOKLER BO TEMU TAKO, BOMO TOLIKO BOLJ NAVIJALI ZA DONČIĆA, JOKIĆA, DRAGIĆA, KER NI POMEMBNO, KAKO SE KDO PIŠE AMPAK KAJ DELA. NE, KAJ GOVORI: KAJ DELA!!!!!

Navijač z rezervo Miran Šubic