Ko je poleti prišel k nam branilec iz gorenjske lige (zdaj igra v tretji), sem slišal, da je to naš "Japp Stamm"! Fant je bil res nogometno nepismen, a srčen in borben, telesno pa vsekakor z odlično podlago. Nato ni bil več Stamm, ampak je moral proč, ker "ne more"! Danes smo - podružnica Domžal. Mi bomo skrbeli, da njihovi sposobni mladi fantje ne bodo "zarjaveli"! Tu pa me okoliščine in pomanjkanje denarja in druge stiske ne zanimajo več: to je zame skok v leto 2003. Takrat je k nam iz NK Ljubljana prišel Darjan Matič. Brez denarja, brez odškodnine, brez zahtev. Da bi pri nas pač igral - in tudi je. In ko se je malo uveljavil, je na enak način odšel. Danes je celo reprezentant, igra v tujini in - kakšna ironija - stanuje v Kranju. Takrat smo ga bili veseli, ker smo bili v popolni kadrovski, finančni in še kakšni krizi. Danes pa postajamo podružnica NK Domžale. V Triglavu se kalijo mladci drugih klubov!?

Verjamem, da okoliščine silijo tudi v to. Toda: kdo je povabil mladega Leščana in ga odslovil? Kdo je v mladem Ljubljančanu videl napadalca in ga zdaj odslovil? Kdo konec koncev odslovi kapetana Triglavovih mladincev, ki je za ta klub dal vse in več? Zato pa so dobrodošli tisti, ki so se na Triglavov dres - oprostite izrazu - poscali!? Dobesedno in posredno! Kje pa je tu kriterij, kje je tu podoba Triglava, ki smo jo gradili dolga leta? In konec koncev z njo Sloveniji marsikaj povedali. Je res bolj sramotno pasti z lastnimi silami kot pa ponižno prosjačiti drugod za igralce, ki so pri nas "na začasnem delu"???

Problem odgovornosti v nogometu sem čutil dolgo. Breme odločitev sem nosil dolgo. Danes mi tega ni treba, lahko je kracati po papirju in deliti nasvete. A odhod Triglavove mladosti je eno, zavračanje gorenjskih fantov drugo, koncept kluba pa tretje in bistveno. Naj ponovim: Triglav lahko klecne, lahko se opoteka, lahko je zadnji v ligi - ne sme pa izgubiti svoje vsebine. In ta je bila vedno do zdaj usmerjena v lastne igralce ali pa v gorenjske fante. Jaz podružnice Domžal ne želim gledati, ko pa nam domači fantje niso dobri! In pri tem poudarjam: sem samo "nogometni kibic", ki pa ima svoj jaz.