Poleti: sedimo pri županu Mohorju Bogataju, zraven je predsednik NZS in celo Blaž Vidmar iz MNZ Gorenjske je našel čas. Tematika: evropsko prvenstvo v nogometu 2012 za fante do 17 let! Želja: ena skupina igra na novem objektu v Kranju!

Pozimi beremo: Lendava je prizorišče "kranjske skupine", ker mestna občina Kranj ni izpolnila niti ene obljube. Niti enega pogoja. Ničesar. Je pa naredila nekaj drugega: izločila je celoten projekt nove tribune iz proračuna za 2012, 2013, 2014..- in potem kmalu te posadke ne bo več.

Se je Kranj osramotil? Kje pa: v bistvu smo samo ponovili "mohoričico" po nogometno. Obljubim lahko 100krat, naredim - nobenkrat. Logika, ki bi povsod drugod pomenila vsaj resno vprašanje, za to zgodbo pa velja nekaj drugega. Blaž Vidmar se je potuhnil v svojo "bazo" kjer vedri in oblači že leta na preprost način: oborožim se s svojimi kadri+ moja prijateljica+moj sekretar = sreča! V Lendavi pa niso dobili samo pozornosti evropske javnosti, prenose vseh tekem na Evrosportu, dokazali so, da so športno in nogometno okolje. Kranj tega ni niti vreden. Le kako bi bil, če v njem nogomet nima domovinske pravice že leta in leta. Nogometaši so marginalci, "športni klošarji", ljudje brez zgodovine in brez prihodnosti. Klub ima 400 aktivnih igralcev, a nima olimpijca ali tekmovalca svetovnega razreda. Zato pač nismo AK Kranj (atletski klub Kranj), ki naj bi dobil enega od Triglavovih prostorov pod staro tribuno. In ima 1 (enega) tekmovalca. Vendar pa ima še nekaj: novega člana sveta Zavoda za šport kjer bo lahko zastopal interese tega množičnega kluba in tudi panoge. In Atletski klub Triglav? Ko jih šiša, bi lahko zapisali v preprostem jeziku....

Vse te danosti me prepričujejo, kako pomembno je, da prej ali slej spremenimo stvari. Da o športu ne bosta odločali dve ženski: ena upokojenka in ena, ki s športom nikdar ni imela nobene zveze. Referentek za šport pa bo zraven poslušno kimal. Javnost mora zvedeti, da smo zafurali promocijo Kranja in javnost mora zvedeti, da je tako tudi prav. Ker Lendava ni Kranj in še manj Kranj Lendava. Tam ljudje stopijo skupaj in nekaj naredijo. Lani so uspešno "licencirali" svoj klub v prvi ligi tako, da so imeli milijon dolga in so bili za NZS "zgodba o uspehu"! Triglav pa je imel 0 evrov dolga in je bil zgodba o - zlorabi. Ta je v kazenskem smislu kazniva, v nogometnem pa so jo na koncu prekrili z molkom.

Prav je, da Evropa spozna Lendavo in ne Kranj. Ne želim gledati na tribuni ne župana, ne poslovodjo gorenjske nogometne bede. Celo sebe ne. Ker sem prav tako kriv, da sem vsaj trenutek takim verjel.