Joc Pečečnik=evri=milijoni=nogomet=polom. Pustimo ob strani podjetništvo, a bi njegovi podrejeni znali povedati tudi o Jocu kot o vsakem od nas kako zanimivo. Za nogomet je bil osvežitev, hotel je veliko. Zdaj je Interblock (karkoli že to je) predal drugemu bogatašu Darku Klariču. Interblock je namreč nekdanja Ježica kjer so dobro delali z mladimi in se šli nogomet v slovenskem merilu.Tisti, ki ne spremljajo nogometa: zdaj se bosta dva kluba spojila v enega. Praktično noben od njiju ni imel svojega objekta, pravega stadiona - Jocu ga za Bežigradom ni uspelo zgraditi.

Bravo in Interblock sta kluba, ki sta nastala v zadnjih letih in zdaj sta se "oženila". Uspehov ni manjkalo, denarja tudi ne, modelov in idej in projektov tudi ne. V Interblocku je bil Srečko Katanec in Nenad Protega in zdaj Darko Klarič, ki je vse skupaj združil pod eno streho. Se je zgodilo kaj spoebnega? Je kdo skočil do stropa? So protestirali navijači in se zgodile procesije v mestnem središču?

Bravo in Interblock nista Olimpija in Maribor, Mura ali ...Toda - kaj bi se zgodilo, če bi Triglav visel na nitki in kdo trdi, da ne visi? Medtem, ko kriza razsaja v športu, so v nevarnosti tudi "blagovne znamke" in trenutek je občutljiv kot že dolgo ne. Kajti Olimpija je vstala iz pepela in Maribor je bil tudi že precej potopljen, Triglav pa dobesedno z eno nogo v onostranstvu. V čem je torej razlika, če umira bogati Interblock in če odmira Triglav? Trenutno nobene. V škodo Triglavu (nogometnemu, košarkarskemu, hokejskemu....) gre spoznanje, da mi še Pečečnika nismo nikoli imeli. In če zgodbo obrnem: če bi ga imeli, če bi k nam prišel tako kot v Ljubljano, bi bil danes Triglav ob boku Mariboru in Olimpiji in... v to sem prepričan. Ker smo navajeni predvsem delati. Ker jemljemo šport vendarle drugače.

Bravo Interblock bo nova skovanka imena. Vsebina bo seveda prava - tudi do zdaj so z mladimi delali dobro. In mi smo jim preprečili povratek v prvo ligo. Toda ob Olimpiji v Ljubljani preprosto za take skovanke ni prostora. Ker še Olimpija zanima le peščico. In zopet sem doma: le koliko projektov je že bilo v naši okolici, ki so imeli en sam cilj - biti Triglav. Pa ni nikomur uspelo, ker ni tako preprosto kot je zgolj "ne marati tega ali onega". Krizni čas lomi najbogatejše in najmočnejše. Zato bom z zanimanjem sledil, kako se mi odzivamo na to. V nasprotnem nas brezbrižnost lahko znova prepriča, da Triglav v Kranju ni nikomur mar.