Triglav je na repu prve lige, Celje ima 15 (petnajst) točk prednosti na rešilnem 8. mestu. V Celju so nas premagali njihovi mladinci. Dobesedno: neznani fantje, a pogumni, odločni. V ekipi je bilo toliko mladih, da se človek mora vprašati: ali nimamo mi v Kranju odlične šole, mladih igralcev? Imamo: Anže Košnik je bil "poslan" v Šenčur in čeprav ni bil del NOGA, je sodil zraven. Matej Pirc in Matej Peternel nista dobila priložnosti. Jure Loboda? Kdo se ga spomni... Tone Zornik? Kdo se ga spomni? In zdaj poslušam (vir:prva liga) staro mantro "o neizkušenosti"!? Jožef in Pokorn - neizkušena? Diallo - reprezentant?! Saj človek veliko prebavi, a vsega le ne more: odgovorno zapišem, da je Tilen Klemenčič danes sposoben igrati za to člansko ekipo Triglava. Star je 17 let - pa kaj! Je pa res treba razumeti tudi igralce: včeraj si za trenerja Japp Stamm, jutri te pošlje v tretjo ligo. In obratno: včeraj nisi hotel igrati v tretji ligi, danes boš za nagrado v prvi!? Celjski poraz nas mora še enkrat več stresti: nogomet ni znanost, filozofija in najmanj - psihologija. Je vse skupaj, predvsem pa igra. Gol, ki smo ga dobili v Celju po kotu je kopija istega od sezone prej!? Haaaloooo, gospodje!

Iskreno verjamem, da bo vodstvo Triglava znalo stvari prijeti s pravega konca. Ker (ponavljam se) sem sam vse to dojel na svoji koži in sem lepo že na začetku oktobra (po res sramotnih predstavah v Lendavi in Domžalah) vprašal: imamo pravo selekcijo? Imamo prave igralce? Imamo pravo taktiko? Imamo pravo postavitev? Imamo pravi pristop? Le enega vprašanja nisem zastavil, a so ga zastavljali vsi drugi. Odgovori so bili jasni in nedvoumni: vse je dobro in prav in sploh....No, potem pa terjam točke! Tak je bil moj zadnji zaključek v zvezi s tem, kaj in kako bo v prvi ligi. Z vsem priznanjem, da denarja ni (bilo) niti za drugo.

Celjska lekcija ni lekcija ekipi kjer je preveč fantov, ki vedno samo umaknejo pogled in sklonejo glavo in so pametni le za vogalom. To je lekcija za klub z mladinsko šolo in konceptom!? Celje ima z našim konceptom 15 (petnajst) točk več: mladi, mladi, mladi + še kak izkušeni,a pravi igralec. Za nas je pravi tisti, ki smo ga "suvali v rit" nedolgo nazaj (še prej je sunil on nas)!? In če nam je usojeno: bomo na tak način v drugi ligi še "Triglavov koncept" ali bomo le še "privatno podjetje" posameznikov? Iskreno spoštovanje do vseh, ki nosijo glavo na prodaj - ampak: tako neumni pa niti navijači nismo, ali ne? In še namig:zamenjajmo vsaj izgovore, če že koga ali česa drugega ne moremo. Postalo je dolgočasno a la: saj smo vse predvideli in trenirali, samo...

Triglav bo v vsaki ligi Triglav. Če bo imel Triglavov koncept in Triglavane.