Danes sem pa vesel. Ker sem odšel. Ker mi ni več treba imeti nič s takimi kot je Florja nič. Branko Florjanič. Pa ne, da bi imel kaj osebno proti njemu. Saj je civiliziran, smehljajoči se možakar. Pa ne, da bi mi kaj hudega naredil, me užalil ali kaj podobnega! Preprosto je zame izvolitev Branka Florjaniča za predsednik Združenja prvoligašev do 2016 potrditev, kako sem se dobro odločil. In odšel (verjetno prepozno ali prezgodaj ali ... pravočasno ni nikoli).

Zdaj me pa res zanima, kako je glasoval Triglav. Upam, da ne za človeka, ki je javno dejal, da je ok, če nas ni v ligi. In nikdar poklical kluba, ki so ga krivično in nezakonito (dokazov imam več kot dovolj) skušali vreči iz lige. Ob tem liku sta Franci Zavrl in Bojan Bučar izpadla tragično. Roko na srce: imela sta manj možnosti kot je Kelvinova ničla na temperaturni lestvici. Slovenski in kranjski nogomet je tako bogatejši za novo obdobje Branka Florjaniča. To me je razveselilo, ker sem ravnal prav in ker sem si v življenju postavil pravilo: o meni, o mojem delu taki ....niči ne bodo več odločali. Lahko me presojajo, ocenjujejo, lahko me kritizirajo, lahko počnejo karkoli, le odločali ne bodo. In na to sem neizmerno ponosen.

Prva liga je tako dobila potrditev, kje nogomet je. In kako bo z njim. Lahko se cedita med in mleko, če bo kdo odprl pipico - ampak vsebine se ne da kupiti. In dokler bodo vsebina nogometa Florjaniči, Zalarji, Mitroviči (in tudi NZS žal pri tem ni izvzeta z vsemi vodilnimi vred), bo napredek pač tak kot si ga zamišljajo oni. In za konec še tole: Bojan Ban? Sanel Konjevič? Predstavnika dveh največjih klubov v združenju vsak zase in oba skupaj nista mogla "prevrniti" predsednika, o katerem imajo vsi na štiri oči toliko kritičnega povedati!? Kandidatura Francija Zavrla je bila pač le obupen poskus in nič drugega. Kajti Florjaniča podpira (tako pišejo mediji) npr. Nafta. In Nafta je lani "izdelala" licenčni postopek, Triglav pa ne. Je tu svinja res kdor svinjsko misli? Tragično je, da mnogi še vedno verjamejo, da se da s takimi .... niči nogometu pomagati!?

Vedno sem bil pristaš pravila: vsakdo ima tako oblast kot si jo zasluži. In Združenje prvoligašev je to 100% potrdilo. Čestitke, dragi Branko - in dober tek!