Ko sem prebral, da se v Triglavu sprašujejo, če imajo igralci dovolj energije za boj za obstanek, me je bilo malo sram. In sem napisal nekaj vrstic v Knjigo gostov, se podpisal. Kaj hočem: meni Triglavove krvi po žilah ne more nihče ustaviti. Lahko pa me "zbrišejo" s spletne strani kot so me s skupščine kamor sem prišel še kot predsednik kluba. To pa vedno prepuščam tistim, ki se lahko vsedejo poleg mene in mi obrnejo hrbet ali pa pozabijo na telefonsko številko ali pa kar na človeka.

Pa povejmo na glas, kaj sem napisal: nič posebnega! Le to, da je vprašanje o energiji za igranje nogometa na odločilnih tekmah, Triglava nevredno. In kdor nima energije, naj gre. In kdor ne najde motiva, naj gre. In kdor noče, naj gre (jaz sem - na primer - odšel). Pa saj Triglav ni azil za tiste, ki iz tedna v teden pokrivajo sebe z analizami - drugih. Ampak: to je stvar notranjega delovanja kluba kjer so v mojem času mene vlekli po zobeh tudi, če si kak velemojster nogometa vezalk ni prav zavezal! Da o moji nesposobnosti, da bi se uvrstili v prvo ligo in direktni krivdi za ves propad nogometa (Triglav je v tem času osvojil naslove v vseh kategorijah...) niti ne pišem. Pa se tudi zdaj ne čutim prizadetega - se pa zabavam ob tem, kako smo kriterije prilagodili sposobnostim tistih, ki za vse to odgovarjajo. Pa dajmo naravnost povedati, da gledamo strokovno vodenje, ki Triglavu po čisto vseh statistih prinaša - zadnje mesto. Tega se ogibamo kot hudič križa, ker potem padejo maske o analizah, pripravah, treningih in kar je še tega početja. Namreč: podpiram trdo delo, ampak - kje so (vsaj minimalni) učinki in napredek igralcev? Če že ne kot ekipe - kot posameznikov!?

Trdim, da nam rezultat v Lendavi ne bo ustrezal. Trdim, da moramo v Domžalah zmagati. Trdim, da je za to potrebno imeti trmo + znanje. Predvsem pa je potrebno vedeti, ali je Triglav storil vse, da bi se rešil. Nočem ugibati o licenci za prvo ligo, ker vem, da smo lutka v rokah NZS. Kaj pa igrišče? Da ni v našem rešilnem čolnu kdo s tako veliko osebno in specifično težo, da se vsi potapljamo? Na moj elektronski naslov prihajajo "analize strokovnega pristopa" v obliki zgražanj nad rezultati in odgovornostjo. To razumem: marsidko misli, da je pri meni našel pljuvalnik za Triglav. Ne bo šlo. Toda: da bi vpili, da je cesar oblečen, če je pa vsem jasno, da je nag? Ampak: najprej morajo spregledati tisti, ki cesarja vidijo oblečenega....