Osmica je na Primorskem praznik kjer se dobro je in pije. In se je praznik preselil v Maribor kjer je bil predjed in glavna jed in zakuska Triglav, pojedina pa se je imenovala - osmica. Žalostno!

Človek, ki ni bil na tekmi, a je videl, kaj se je dogajalo, se vpraša samo eno: smo res taki, je to res podoba ekipe, posameznikov, kluba? Pa dobro: pet golov doma proti Rudarju je bilo sramotnih, osem v Mariboru pa žalostnih. Zmeda je namreč popolna in čas je, da strokovnjaki strokovno ukrepajo in dosežejo samo eno in edino stvar - vsem nam ponudijo pravo resnico! Kajti zame osebno je voz ušel in zdrvel v ...... že zdavnaj. In zato seveda nočem nikomur jemati končnega zadovoljstva, ker prav lahko v ligi ostanemo in obstanem!? Ampak: za koga, s kom, kako in še kakšno vprašanje bi se našlo!? Pa saj moštvo ob vsem trudu (tega res nikomur ne smemo odreči) ostaja skrpucalo idej, zamisli, kadrovskih rešitev, prisilnih ukrepov ipd. Enostavno ni podobe, ki bi ji rekli: to je Triglav, to zmoremo!

Zdaj po naši zaslugi Maribor slavi rekordno zmago, zanjo je potreben pravi nasprotnik. In priprava na tekmo v Mariboru? Sramežljive napovedi presenečenja, karkoli že to pač lahko je. In vendarle vemo, da so za nas prave tekme tiste, ki prinašajo rešilne točke. In zato je streznitev tako kruta (kot prej večkrat - brez ene same lekcije za odgovorne)! In če se kdo danes skrije za krilatice "oni so prvaki, mi pa...", "oni imajo, mi pa nimamo....", odkrito napišem: ni res. V nogometu to ni res. Če si pravi vsaj malo, ne moreš tekem izgubljati tako kot to doživljamo s Triglavom.

Ponavljam in sem ponavljal od oktobra: sprememba je nujna! Najprej pa moraš v klubu vedeti, kaj želiš spremeniti! Odstaviti trenerja? Šala mala! Napoditi igralce? Šala mala! Problem je nekje drugod in se mu reče koncept, vsebina, smisel, načrt, logika... in vse to združeno pokaže dva rezultata. Prvi je merljiv na igrišču, kako ekipa zgleda in kaj počne in kakšna je. In drugi jasno pokaže na odgovorne za to. Ali so si zastavili pravi cilj in pravo pot do njega? Odgovori v nogometu niso "kvantna fizika" ampak pogled na moštvo, ki je - kot smo zvedeli - odigralo najboljšo tekmo v Domžalah, potem pa poskrbelo za žalostni rekord slovenske lige.

Navijači v takih primerih rečemo lahko tudi tole: ni denarja? Vsi ste ta mesec trenirali in igrali zastonj, ker preprosto niste zaslužili nič! Navijači smo čustveni, priznam. Ampak blefiranja je prej ali slej konec in odgovorni, prosim, na plan! Jasno. Odkrito. Kot se za Triglav spodobi.