Spoštovani (ne)odgovorni!

Igranje za Triglav je čast, igranje s Triglavom je sramota. To je osnovno izhodišče za tistega, ki je užival na dopustu, ko je njegova ekipa igrala odločilno tekmo za obstanek. In trener, pomočniki in športni direktor so se potrudili to dejstvo skriti, prikriti - zdaj ga bodo skušali "omalovaževati": z njim ne bi bilo nič drugače, že v soboto je bil slab...

Temu je mogoče pritrditi. Nikdar en posameznik ni več kot moštvo in klub. Ampak: posameznik+moštvo+klub morajo narediti vse, da gredo zvečer tudi ob bolečem porazu spat s čisto vestjo in jasnih misli, da so storili vse, da bi Triglav ostal in obstal. Posebej zato, ker jim truda nikdar nihče (najmanj jaz) ni oporekal. Toda če je en nosilec na plaži, je drugi miselno na počitnicah, ker v dveh tekmah ne zmore ustaviti št.11 nasprotnika, ne stori nobenega pravega prekrška, dvoboja. Je preprosto tak, kot je njegov značaj: živi v svoji, ne ekipni, ne klubski zgodbi. Tretji nesojeni nosilec je med tem na klopi in tudi njemu dejansko ni česa očitati: pripeljan je bil v zgodbo, ki ji ni kos! Preprosto in jasno in logično in pošteno.

Jeseni smo ostali brez branilskega para, ki je igral vso polsezono. Namesto njiju smo pripeljali dva, ki sta nehala igrati nogomet v tretji ligi, ker jima je pod častjo in dva, ki sta vsaj Triglavu že zdavnaj rekla zbogom (eden v specifičnih okoliščinah tudi pomladi 2011)! Nobenega centralnega branilca? Ob poškodovanem Zoliču in večno odsotnem Stjepanoviču naj bi nas reševal domžalski "odpadek"!? Burgar je bil že "prečrtan" in se je čudežno vrnil, mi pa smo čakali na Jelarjev preblisk in - dočakali Dob. In to je vse kar je stroka naredila, če odštejem res nesmiselno igranje "par-nepar" z dvema vratarjema in "izumljanje" igralcev a la Sever v zadnji tekmi.

Za povrh pa so še danes v klubu bili sposobni govoriti "o službeni poti" nosilca igre, ki ga je Triglavova stroka "skrila" z molkom. Naš dragi igralec ni ničesar kriv, to odgovorno trdim. S klubom ima pogodbo in tam mu piše, da mora biti na vseh treningih in tekmah bla bla bla. In zato mu je nekdo dovolil odhod. Če mu ga ne bi, bi si javnost z navijači vred zaslužila jasno sporočilo: "Ni želel igrati!" Tako pa je ostal grenak priokus, da se Triglav lahko zamenja za vplačano letovanje, za nekaj sto evrov, za...Klofuta trenerju in njegovi kompaniji pa je toliko hujša, ker jo je prilepil tisti, ki so ga igralsko označili za nosilca igre, za izredno pomemben člen ekipe. Kako so torej igrali fantje, ki so vedeli, da njihov soigralec raje odide na dopust, smo videli in doživeli.

Verjamem, da bo kdo v vsem zapisanem iskal maščevalnost, privoščljivost. Tega nočem preprečiti, bi pa rad kot navijač za vedno preprečil, da se nam to še kdaj zgodi. Zato, gospodje odgovorni, na svidenje! Izgubili ste moje zaupanje, ker pridno plačujem vstopnice za to, da to lahko zapišem kot navijač. Kot Triglavan.

Za konec pa samo še tole: solzivec, ki je mnoge silil v jok v Dobu, je bil tokrat opravičljiv.Kazen naj plača klub. Mene ni doletel (zato pa me bo verjetno še kakšno "skandiranje" po naročilu ali brez, ni problema), ker sem imel solze v očeh že prej.

Triglav = trmast? Kot avtor tega slogana bom pošteno razmislil, ali bom še dovolil njegovo uporabo tistim, ki so vrednote športnega boja zamenjali za to, kar imamo danes.

Miran Šubic

Halo, dragi moj - imaš kaj časa v sredo, smo v Dobu ????
Am bam pet podgan, ti na dopust - ti na igrišče!
S kom (se) igramo? Če je vedel, je groza - če ni vedel, je pa - groza!