Šaljivci s(m)o žleht: ko je nekdo videl predsednika Zarice Kranja in športnega direktorja Triglava v zaupnem pogovoru, je padla tale pripomba: "Samo da nam Veliki prvoligaški brat ne pošlje njega za okrepitev glede na to, da v tretjo ligo nesporno sodi!" Spodaj podpisani se je smejal, ker so mene redno uvrščali v "najnižjo ligo" (in se nisem kaj dosti pritoževal, končal sem tako ali tako na tribuni). Vesel pa sem bil pripombe možganskega trusta našega trenerja, ki me je obvestil, da sta "moja dva igralca" zamenjana. In kdo naj bi bila ta dva srečneža? V bistvu sta nesrečneža, ker sta kot bivša mladinca Olimpije za Triglav približno taki okrepitvi kot so to bili nekateri iz pomladne zgodbe...

Pečo, Bojke, Keri, Morenc pa so naši fantje. Triglavani.Vsaj morali bi biti, ker po nogometnem znanju v marsičem presegajo nesojene prišleke. Zanje je sicer odlično, da v tretji ligi igrajo in se pripravijo za prvo, če seveda sporočila športnega direktorja, trenerja in Triglava sploh niso razumeli preprosto: "Vi ste dobri do članov, nato pridejo Olimpijini igralci!" Roškar, Poplatnik(a) so iz druge zgodbe: oni so se že dokazali vsaj toliko, da v Triglav lahko pridejo delat konkurenco in prav to velja za Dinija, ki pa mu bodo selitve po ekipi sem ter tja pač kmalu vzele argument, zakaj je sploh tu.

Spomnimo se, da je bila tretja liga za Triglavane vedno skoraj kazen. Včasih celo druga. Ker so pač fantje imeli in imajo o sebi visoko mnenje. A tretja liga je odlična, če v njej vidiš pot nazaj v prvo, če jo vzameš resno in odgovorno. Pirc, Peternel,Džurkovič, morda tudi Jerkovič,Nazič so to potrdili ali pa še bodo, na silo pa pač ne gre (Djurič). Ko pa se vse skupaj zmeša in ne veš več kje si in zakaj si in zaradi česa si, ni dobro ne za prvo, ne drugo ligo. Šahiranje z igralci kot vrečami krompirja je lahko nevarna zadeva in to smo v preteklosti že skusili tudi v Triglavu. Ob veliki množici in različnem dozorevanju v igralce je zato strokovni pristop in sistem selekcije ključen. Ko pa ti na klopi v prvi ligi sedijo prišleki brez prihodnosti, domači fantje pa gledajo tekme s tribune, je stvar preprosto gnila.

Krivice so vedno bile in bodo. Danes smo ob Savi videli bistveno resnico: Triglav izdela dovolj dobrih igralcev za prvoligaško osnovo. Ko je treba kaj dodati, je potreben denar. Če ga ni, so ključni pošteni in odkriti odnosi ter jasen športni koncept.

Da se v življenju da napredovati pa nam je potrdil jeseniški bombarder Redžič. Ko je prvič prišel v Triglav, je prihajal iz četrte lige. Zdaj prihaja iz tretje.