Dejan Burgar je zabil tri gole. Pa prej enega. Za Krko. Druga liga ni prva liga? Res je. Krka ni Triglav. Res je. Burgar je pa Burgar: zabija gole v mladinski, drugi, tretji, prvi - vsaki ligi. Ne več za Triglav, ki je bil najbolj neučinkovito moštvo prve lige 2011/12. Ki je v prvih štirih tekmah zabil en (1) gol tudi v novi sezoni. In kdo je zabil največ golov v drugi in prvi ligi za Triglav?

Bugi iz Triglava ni odšel (le) zaradi plačila za gole. Odšel je iz osebnih razlogov, so mi razložili ljudje, ki ga poznajo. Sam noče o tem, prav ima. A "misijonarstvo" športnega direktorja in trenerja mora vendarle dobiti svoj odmev: trener pač s športnim direktorjem dela kar hoče in tako je tudi Bugi doživel, kako to gre. Vzeli so mu trak, molče je zdržal vse. Res je, da dolgo časa ni zabil gola v prvi ligi - a on je tega sposoben. Ključna (in morala bi biti: strokovna) ugotovitev! Lidjan in Topić in ostali so samo poglavje v knjigi, ki se ji reče KRALJESTVO ZA STRELCA! Gole je zabijal tudi Romič - pa jih za Triglav ne več. Šujica? Golgeter in reprezentant! Čakamo nanj, on na priložnost...Šele nekaj krogov je, a zdi se, da se zgodba ponavlja. Burgar naj jim lepo obleži na duši in ponovno lahko zapišem: nikoli in nikdar ne bi Triglav smel dovoliti, da taki fantje odidejo z grenkobo! Njega skozi vrata, počitnikarja s španske obale pa v ekipo - za nagrado, ker je med kvalifikacijami ugotovil, da mu je dopust več kot Triglav. Pošteno: vsak presoja sam. In zdaj je nazaj in ga trepljajo po ramenih športni direktor, trener....

Morda Bugi ne bo zabil nobenega gola več in morda bodo Triglavovi strelci najboljši v ligi. Žoga je okrogla, vse je mogoče. Pa se ne bom ugriznil v jezik kot se ne bom za druge Triglavove fante, ki vse bolj tonejo v labirint posamičnih interesov in "strokovne presoje"! Matej Pirc je obupal, Matej Peternel še vztraja - tako to nekako gre z našimi fanti. Zaupanje v odločitve je bilo pokopano v Dobu, o tem pač ni dvoma. Ne samo med navijači, tudi znotraj ekipe. Prej ali slej pa se to vrne, ker ljudje niso ne slepi, ne brez čustev in ne brez razuma. In to je slabo za klub. Za Triglav.

Gospodje strokovnjaki, pozdravlja vas Bugi!