1.dejstvo: Vladu Šmitu ni dišalo, da bi bil pomočnik trenerja Gajserja potem, ko je sam Triglav pripeljal v drugo ligo. Neuradno: Rizespor, Turčija naj bi bila "zadnja pošta" za trenerja, ki nas je stal (poleg plače) preko 8 000 evrov (glej sliko spodaj). Brata Wilmots sta bila plačana od agentov, ki so terjali, da igrata - in sta igrala: za drugo ligo Triglava. Odšla sta verjetno zopet kam kjer bosta "okrepitvi" (mimogrede: nekdo ju je še ustoličil za ambasadorja Triglavovega kampa za mlade = res norost prve vrste!). Odšel je Milanović (nesporno mu je bil Triglav vmesna postaja, pogodbo je imel do konca julija), prav tako Erik Gliha (njegovo igranje za Triglav je bilo premosorazmerno številu igralcev, ki jih je oče klical v reprezentanco do 21 let..) in tudi Berat Bečiri (zaradi njega je klub ob napadalcam, ki je zabija v prvi ligi...). Kadrovska podoba se še oblikuje, Mertelj in Majcen sta na potezi (glede na pokoronske predstave bo svoje reklo tržišče), ker se jima je pogodba iztekla.

2.dejstvo: športni direktor ali njegova politika ali trener ali vsi skupaj so "uničili" otroka Triglava, Toma Žurgo. Kot že mnoge prej: kje je mladi reprezentant Kuhar, na primer? Žurga je skupaj še z enim igralcem Triglavove šole (prav tako "višek" za športnega direktorja) Žigo Ovsenekom postal igralec NK Rudar. Še večraj je bil naš, zdaj bo nam zabijal gole!? To so posledice dela športnega direktorja Siniše Brkića! Da ne spomnimo na Bojića, ki so ga pošiljal sem ter tja in je potem moral odigrati ključne tekme, ker je zmanjkalo "okrepitev". Proti nam v drugi ligi bo lahko za Radomlje igral Matic Ahačič, otrok Triglavove šole, pa za Krko Nejc Filipčič (iz Brava v Krko) in tako naprej in tako dalje. To so posledice cunamija zBrko!!!

3.dejstvo: mimo Kranja in iz Kranja tudi letos "bežijo" mladi nogometaši v druge klube. To je "delo" klubskega skavta Špendija Idrizija!? V mladinski šoli so (bili) stalno trenerji brez licenc, ki prej niso bili niti blizu takemu delu - dokler jih ni izbral vsemogočni športni direktor. In zato je strah toliko večji: zdaj se bodo pogovarjali z gorenjskimi klubi? Zdaj bodo popravljali napake? Ko smo leta opozarjali na dogajanje v nogometni šoli, so se trenerji menjali kot bi mignil (Jaka Kajtazović je bil na vrhu piramide, zdaj je v Olimpiji....) in po volji tistega, ki je uspel uničevati eno najboljših nogometnih šol v državi. Triglav je bil lani pri dečkih 22. v državi, v reprezentancah mladih ima (morda) 2 (dva) kandidata. To je ogledalo dela tistih, ki so se zdaj malo skrili, malo bi pri stranskih vratih, malo bi ...In ni jih malo, ki bodo dvignili roke za to, da je klubska pamet po športni plati še naprej enaka pameti Siniše Brkića*Špendija Idrizija*etc.