Spoštovani gospod Radenko Mijatovič, predsednik NZS!

Kot edini kandidat ste ponovno zmagali na volitvah in v vsem tem času nisem zasledil, da bi javno objavili, kako se borite za to, da bi Slovenke in Slovenci gledali - Slovenijo. Logično: pravice za prenose ste prodali vi najboljšemu ponudniku (za vas)! Verjamem, da niste računali, da bi ponudnik lepega dne zbrisal s slovenskih zaslonov svoje programe, ker zanje od ponudnikov (med njimi tudi državno podjetje Telekom) ne dobi toliko kot zahteva. Ozadje tega je politično klanje na srbski sceni kjer se med seboj tudi preko naših hrbtov koljejo politiki, tajkuni ipd. Kaj nas briga, nas briga Slovenija!

V državi, ki bo čez nekaj tedno vstopila v trideseto leto osamosvojitve nam ljudje kot vi, gospod Radenko, ne omogočite gledati reprezentance Slovenije. Razen, če to dodatno plačamo, razen, če se selimo po spletu in iščemo luknje v sistemu! Nacionalna televizija nam bo kmalu ponujala smučarijo do nezavesti (četudi naši tekmovalci padajo na rob povprečja), mi pa ne moremo gledati najbolj pomembne preizkušnje slovenske najboljše vrste. Ker ste vi sledili trgu in zaslužku in ker naša nacionalna rtv pričakuje, da bomo šli na ulice zaradi tega, ker se gredo politične igrice in ne zaradi tega, ker nam ne omogočijo gledati Slovenije!?

To, kar se bo zgodilo danes zvečer, je zopet sramota. Morda bi se jo dalo rešiti, če bi vi in vaši sotrudniki pri NZS naredili kaj zato. Ne vem, če ste: javno tega niste nikdar nakazali, pokazali. Pogodbe je treba spoštovati in zato Slovenec ne more gledati NACIONALNE IZBRANE VRSTE NA NACIONALNI TV, KER JE NACIONALNA NOGOMETNA ZVEZA PRODALA PRAVICE DO PRENOSOV KOT JIH PAČ JE. SRAM NAJ VAS BO VSE, GOSPOD MIJATOVIĆ, GOSPOD KADUNC ETC.

Trideset let po osamosvojitvi ste nam vzeli - Slovenijo!

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, nekdanji član IO NZS, nekdanji direktor in predsednik NK Triglav - urednik TRME