Saj ni res - pa je: dva kranjska atletska kluba predlagata dva kandidata za predsednika Atletske zveze Slovenije! Jutrišnje volitve je virus odmaknil, a kaj takega se zgodi res redko. Mimogrede: kluba na istem stadionu sta sicer daaaaaleč vsaksebi - vsak je zase in kandidaturi dveh poslovnežev to samo dokazujeta!

Peter Kukovica (iz kranjske atletske družine) je kandidat AK Triglav Kranj, ki je najstarejši od kranjskih klubov in po tej plati od nekdaj tudi - vodilni! Poslovnež Peter je že bil predsednik zveze, njegov brat Tomaž pa je predsednik Triglava kar bi pomenilo preprosto, da brat brata predlaga. V klubu (dva člana uprave sta navedena v osebni izkaznici kluba kar je tudi posebnost...) je sicer alfa in omega dogajanja Matjaž Polak sicer ni izredno izstopajočih tekmovalcev. Kje so že časi Brigite Langerholc....in Rožleta Prezlja, kajne?

No, prav atletska "dinastija Prezelj" je ustvarila AK Kranj kot protiutež Triglavu. Rožle je po tekmovalni karieri postal (tudi) trener, zlasti pa športni funkcionar, ki uspešno gradi tudi mednarodno kariero. Ni čudno, da njegov klub kandidaturo Klemena Boštjančiča (na sliki zgoraj) podkrepi še z uglednim Primožem Kozmusom in zdaj poslovnežem, prej atletom Sašom Apostolovskim....Kandidat Boštjančič je na čelu tiste Save, ki je "brcnila v rit" kranjske kolesarje ob bankrotu Bohoričeve ideje o super bogatem "gorenjskem trojčku"! Zdaj pa bi bil (tudi iz Adrie znani...) poslovnež rad predsednik atletov kjer so kandidati kar štirje!

Zgodba o dveh kandidatih dveh kranjskih klubov je seveda tudi zgodba o kranjskem športu in njegovi sposobnosti, da stopi skupaj! Temu pa bomo v prihodnje namenili še kakšen zapis. Mimogrede: AK Satler je bil pred leti celo najbolj uspešen kranjski atletski klub in ne, oni pa res ne predlagajo predsednika zveze...