Roman Jemec je v nogometu desetletja. Škofjeloški nogometni "oldtimer" je v soboto doživel nekaj, česar si niti predstavljati ni mogel. Trije ranjeni nogometaši in en navijač....kako je mogoče ob tem razumeti, da je šlo za nogomet!? Ali za kaj drugega?

"Očitno je vpad huliganov ob igrišče na Puštalu imel zgodovino. Nasprotja med Ribari z Obale in Green Dragonsi iz Ljubljane morda? Mi smo bili - kolateralna škoda. A ne upam si pomisliti, kaj bi bilo lahko..pirotehnika je v travniku dobesedno kopala luknje, tam pa so bili tudi otroci, ki pobirajo žoge na tekmah.."

Kaj se je dejansko zgodilo?

"Brezobziren napad do pasu golih ali v črno oblečenih na kakih ducat navijačev iz Izole, ki so v Škofjo Loko prišli bodrit svoj klub na tretjeligaški obračun! Bili so ločeni, na svojem delu, ko so vdrli napadalci. Ko sem videl na letvi zabit žebelj, sem na koncu rekel: bilo bi lahko huje, mnogo huje.."

Šlo je torej za čisto nasilje?

"To z nogometom, tekmo nima povezave. Šlo je za neke zamere ali nasprotja, za brezobziren napad. Tega Škofja Loka ni doživela. Toda: Izolani so vse to snemali in morda bo to pomagalo k razjasnitvi dogodka, ki se je zgodil tik pred koncem tekme...."

Na vrsti je policija, ki očitno ni predvidela, da bi bilo na tej tkmi tveganje za varnost ljudi večje. Toda PU Kranj preiskuje napad v smeri storjenih kaznivih dejanj kar pa je hujša kvalifikacija od bolj ali manj nedolžnega ravsa, ki jih je med ljudmi precej. TOKRAT JE ŠLO ZA NASILJE IN ZDAJ ČAKAMO, DA SE OGLASI NZS ....ZAMAN?