1.

Klemen Malovrh je 30.11.2021 kot direktor javnega Zavoda za turizem in kulturo Kranj dovolil snemanje v središču mesta zasebnemu podjetju Raaj produkcija d.o.o. /odgovorna oseba Aleš Vovk/ tako, da je omogočil prižig razsvetljave in "zaprl" del mestnega središča.

2.

Klemen Malovrh je po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih, pristal na to, da bo ZTK plačal istemu zasebnemu podjetju 2500 evrov, ker so - snemali v Kranju videospot! Kar pomeni, da so nam zaračunali promocijo ipd. Kranja skozi glasbeni spot, v drugih mestih (npr. Ljubljana) pa je z odlokom o taksah predvideno, koliko - mesto dobi za 1 snemalni dan (vir: MOL), če gre za komercialno snemanje. Kar je v tem primeru seveda bilo.

3.

Klemen Malovrh je kot direktor sklenil še "vezan posel" in sicer je najel za dogodek dne 27.12. glasbenika, ki sta nastopila v spotu 30.11. in sodita pod zastopanje Raaj produkcija oziroma gospoda Vovka. Za ta nastop naj bi Kranj plačal novih 2500 evrov kar je glede na cenike glasbenikov njunega renomeja "kraljevsko plačilo" (gre za duo).

4.

Klemen Malovrh je kot podpisnik pogodbe sprejel zavezo, da bo Kranj plačal Raaj produkciji še 1500 evrov ob doseženih klikih na objavljeni spot (število nam še ni znano). Skupaj bo torej omenjeno podjetje prejelo 6500 evrov, če bo pogodba izpolnjena. Poudariti je treba, da smo torej morebitne stroške snemanja (luči ipd.) plačali davkoplačevalci Kranja, ki bomo tako "ker v srcu dobro mislimo" mastno plačali vse, kar je in bo storil pogodbeni partner.

KLEMEN MALOVRH JE KOT DIREKTOR JAVNEGA ZAVODA POGODBO SPREMENIL V POSLOVNO SKRIVNOST ČEPRAV BI MORAL VEDETI, DA GRE ZA PLAČILA JAVNEGA DENARJA, KI SO JAVNA IN DOSTOPNA JAVNOSTI. OMENITI VELJA, DA SE NITI V ENEM SAMEM DELČKU SPOTA SKUPINE, KI GA JE POSNELA ZA RAAJ PRODUKCIJO NE VIDI VEDUTE, IMENA KRANJA - NEKAJ SEKUND ZGOLJ LOGOTIP VISIT KRANJ. POJAVA VOZILA Z MB REGISTRACIJO PA NEPOZNAVALCA MESTA NAPOTI K RAZMISLEKU, DA JE TO MORDA POSNETO NEKJE V MARIBORU ALI NA ŠTAJERSKEM KJER SO TAKE TABLICE NAJBOLJ POGOSTE. ALI JE GLASBENI SPOT TE SKUPINE (NE GLEDE NA ŠTEVILO OGLEDOV) RES PROMOCIJA PREŠERNOVEGA MESTA PA PREPUŠČAMO SODBI VSAKOGAR POSEBEJ....