Opravičujem se, ker marsičesa ne razumem. Predvsem ne razumem, da je lahko nekaj kar se pogovarjajo na vajah za neko predstavo, potem druga predstava. Prvotno načrtovano pa - prečrtajo. To se je zgodilo v Kranju kjer so si umetniki vzeli svobodo, da enega avtorja umaknejo in zagospodari njihova (in ne morda njegova) ustvarjalnost. Za povrh pa novo nastali umotvor sploh nima avtorja besedila - kako bi ga imel, če ga pa ni.

Trmi je nekdo iz sveta zavoda pojasnil, da so bili oni "samo seznanjeni" o dogajanju s predstavo. Da pa je to požegnal strokovni svet. Kjer sta člana dva igralca in novinar, ki piše o Prešernovem gledališču!? Da ne bo zopet "nacionalizma po kranjsko" - strokovni svet nima veliko Kranjčank in Kranjčanov kar je za prepih pameti dobro. Konec koncev je tudi vodstvo gledališča "brez testa krvi" kot so včasih rekli. Kar je zopet dobro: se še spomnimo zaplankanosti, ko politika kake direktorice ni potrdila, ker "ni bila dovolj naša".

Res: čemu bi moram svet zavoda o tem razpravljati? Čemu bi moral o tem kaj vedeti Drago Štefe, nekoč starosta mestnega sveta? Ali pa Ana Černe, zdaj najmlajša med svetnicami (in mimogrede soproga za družbene dejavnosti odgovornega podžupana Janija, ki ima na skrbi kajpak tudi teater...)? Saj so svoje rekli in odločili strokovnjaki.

Veste za koga se ni nič spremenilo? Ali pa - malo? Za vse odgovorne z režiserjem vred. Honorar bo, pogodba je. Resda najprej za eno, zdaj bo za drugo predstavo. In gledališče ima spored in ...to je to, bi rekli v reklami.

RUDI ŠELIGO JE VSEKAKOR NAJVEČJI KRANJSKI DRAMATIK. PA ŠE KAJ. Z NJEGOVO PREDSTAVO OZIROMA TEKSTOM SO NAREDILI KOT SVINJA Z MEHOM. UMETNIŠKA SVOBODA JE NEOMEJNA IN NEOMEJENA. VSAJ V KRANJU. KJER TEKST (KLEPET, IZMENJAVA MNENJ, ISKRIVI DIALOG...?) Z VAJ POSTANE PREDSTAVA?

MI, KRANJSKI ZAPLANKANI BUTCI, NIMAMO POJMA, šELIGO NIMA POJMA, MI SMO SAMO "KONZUMETNI" IN ONI SO USTVARJALCI IN PRESOJEVALCI IN UMETNIŠKE AVTORITETE IN. PRAV.

KOT KRANJČAN, KI TO GLEDALIŠČE PLAČUJEM, PRIČAKUJEM, DA SO GLEDALIŠKI SPORED IN NJEGOVO UDEJANJANJE IN VSE OSTALO - RESNA ZADEVA. KAR POMENI HUDO ODGOVORNOST DO TISTIH, KI V GLEDALIŠČE HODIJO IN GA TUDI PLAČUJEJO. KAJTI PREŽIVETJE NEKEGA GLEDALIŠČA NI UMETNOST, JE KRUTA STVARNOST.

GOSPODJE IN GOSPE IZ SVETA ZAVODA, ZAMUDILI STE PRILOŽNOST, DA BI PO POJASNILU VODSTVA O "BRCI" RUDIJU ŠELIGU, REAGIRALI. JAVNO, NE V ZAKULISJU. ZA ODROM SE VEDNO DOGAJA MARSIKAJ, JAVNI DENAR, JAVNI ZAVOD PA TERJATA NEKAJ DRUGEGA: DA STOPITE NA ODER. ALI PA STE LE STATISTI, PRIŠEPETOVALCI ?

Levo predstavo nadomestili z desno.....umetnost pač!