KAKO TO GRE, ČE SI TEČEN? JA, PREPROSTO: MALO TE DAJO "NA STRAN"....ALI PA VSAJ NA STRANSKI TIR. KER: KDO PA ŠE BERE TRMO? ZGODBA O TEM, KAKO SEM DEJANSKO RAZBREMENIL MESTNE URADNICE, KI SKRBIJO ZA STIKE Z JAVNOSTJO IN NJENO OBVEŠČENOST, JE POUČNA.

1.

Trma.si je edini medij, ki je zaznal objavo ameriške ambasade v Ljubljani o srečanju pobratenih mest v Ljubljani . sestali so se prvi ljudje Colorado Springsa in Kranja. POBRATENI MESTI!

2.

Minili so dnevi od "ameriškega sporočila" in seveda smo čakali na sporočilo iz MO Kranj o tem, kaj so Američani videli v pobratenem mestu, o čem so se pogovarjali z našim županom in spremstvom. Nič, nula, zero...ni bilo glasu s Slovenskega trga 1.

3.

Pa smo danes pred deveto poslali vprašanja o tem. Gospe Katji Štruc, kajpak. V kabinet župana. A slutimo, da je bilo danes vse čudno in drugače, če pa je prvi človek Kranja v nemškem Berlinu...

4.

Pa smo se zmotili. ODGOVOR O AMERIŠKI DELEGACIJI V KRANJU SMO PREBRALI V MEDIJU (SPLETNEM), KI MESEČNO PREJME IZ PRORAČUNA MO KRANJ OKOLI 3 000 EVROV. Za take objave? Mogoče....ne vemo...Ampak bistvo je tu: ko vpraša Trma, odgovor prebereš na....OB 13.24 ISTEGA DNE, KO TRMI ŠE NI BILO ČASA ODGOVORITI (URADEN ROK JE PA TEDEN DNI)

5.

In si domišljamo, da so nam vrle likarice lika in dela naše oblasti dale "malo lekcijo": odgovori gredo tistemu mediju, ki je pač boljši, hitrejši ipd. SAMO RES HUDOBEN TEČNEŽ NOVINARSKI BI SI UPAL POMISLITI, DA JE MORDA KAKA POVEZAVA V TEM, DA SE TRMINO VPRAŠANJE MALO ODLOŽI, KER JE TOLIKO DELA Z ...NO, JA - NI PROBLEMA.

6.

Pa je dozorela odločitev, da je tega neusmiljnega garanja dovolj. Da naj si četica Katje Štruc malo odpočije: CELE DNEVE SO GARALE VRLE URADNICE ZA TO, DA JE OBISK AMERIŠKE DELEGACIJE ŽE V TOREK POPOLDNE DOBIL USTREZNO MEDIJSKO OBELEŽJE: ZATO JIH ODVEZUJEMO TRUDA Z ODGOVOROM NA NAŠA ZGORAJ OBJAVLJENA VPRAŠANJA. MALO NAJ POČIJEJO, SI ODDAHNEJO....

PS

Če je verjeti najavam iste četice uradnic, naj bi danes Kranj uradno dobil v roke župana in šefa turizma tudi priznanje v Bwerlinu: smo evropska destinacija odličnosti pa karkoli nam že to pomeni. IN POMISLITE: ČE JE BILO ZA OBISK AMERIŠKIH BRATOV IN POBRATIMOV POTREBNO TOLIKO TRUDA ZA 1 (ENO) OBJAVO, KAKO BO ŠELE Z BERLINOM: DALEČ JE NEMŠKA PRESTOLNICA. Aja, da gre danes malo drugače in se o dogodkih poroča dobesedno takoj in zdaj in sploh? NE, TEGA PA NE BI OD ČETICE S SLOVENSKEGA TRGA (JE NJENA ŠEFICA NA FOTOGRAFIJI Z AMERIŠKIMI GOSTI????) PRIČAKOVALI NITI V SANJAH. TEMPO JE PEKLENSKI, MORDA PA ŽE V NEKAJ DNEH TUDI O BERLINSKIH RADOSTIH KAJ ZVEMO...