Spodaj podpisani sem predlagan za nagrado MO Kranj za leto 2022. Predloge rešeta komisija, ki jo vodi Igor Velov, mestni svetnik. V času izbora /odloča mestni svet, predloge pa da njegova komisija/ bo predsednik te komisije kot obtoženec v kazenski zadevi hodil na ljubljansko sodišče. Je potem logično in etično in pošteno in demokratično, da odloča o meni kot novinarju, ki pišem tudi o njegovem postopku kjer je obtožen zaradi podkupovanja!?

Danes sva z Igorjem Velovim klepetala v lokalu v Kranju. Nekoč sva skupaj bila vodilna v NK Triglav pa je beseda stekla tudi o nogometu. Ljudje lahko med sabo komuniciramo normalno čeprav o zadevah nimamo enakega mišljenja.

KLJUB VSEMU PA BI BILO PRAV, DA MESTNI SVETNIK IGOR VELOV NE ODLOČA KOT POLITIK O NOVINARJU MIRANU ŠUBICU KOT KANDIDATU ZA NAGRADO. A CELOTEN POSTOPEK KANDIDATURE JE BOLJ KOT NE LE ZGODBA O SISTEMU, KI GA IMAMO V KRANJU. ZATO SEM PREPRIČAN, DA NIKDAR NE BI MOGEL DOBITI NAGRADE ZA KATERO SEM PREDLAGAN.

KER SI JE NE ZASLUŽIM. OBČUTEK, DA BO O TEM ODLOČAL POLITIK, KI MU GROZI ZAPOR, JE SAMO STRANSKA OKOLIŠČINA TEH POSTOPKOV.

NAGRADE (MEDALJE) SO KOT KROGLE NA BOJIŠČU: VEDNO ZADENEJO NAPAČNE!

Miran Šubic, urednik Trma.si