Odmeva dejstvo, da MO Kranj nima zakonito oblikovanega nadzornega odbora (poleg sveta in župana tretji organ oblasti...) kar seveda daje osnovo za trditev, da MOK deluje nezakonito od takrat, ko je mestni svet potrdil nov nadzorni odbor, ki je DARKA JARCA celo imenoval za podpredsednika! Kaj se bo zdaj zgodilo?

1.

Darko Jarc mora takoj odstopiti (predlagan od SDS) kot član NO MO Kranj, ki v istem trenutku nima več potrebnega števila članov za delovanje (statut MO Kranj) oziroma NE MORE DELOVATI! Če en organ občine ne deluje, ne deluje niti občina, ker ni vzpostavljen nadzor nad delovanjem!

2.

Ali bo potrebno izvoliti celoten nov NO ali samo enega člana, je pravno vprašanje. Glede na to, da je bil izpeljan kandidacijski postopek in je dobil nezakoniti član NO podporo komisij ipd. v paketu z vsemi člani NO, je možen scenarij ponovitve imenovanja za vse.

3.

Kaj se dogaja v času, ko občina nima zakonitega NO in ne deluje zakonito glede na organe, ki jih mora imeti, je tudi vprašanje. BO KDO NAPADEL ŽE SPREJETE ODLOČITVE IPD. GLEDE NA TO, DA OBČINA NI IMELA ZAKONITO VZPOSTAVLJENIH ORGANOV, KI JIH MORA IMETI?

4.

TRMA.SI JE EDINI MEDIJ, KI JE ZADEVO ODKRIL - PA NISMO NE PRAVNIKI, NE POLITIKI. DOPUŠČAMO VEDNO, DA SE TUDI MOTIMO, DA SMO KJE KAJ SPREGLEDALI, DA JE MOŽNA KAKA DRUGA REŠITEV. DO TAKRAT SI PRIPENJAMO PRIZNANJE ZA DELO, KI BI GA MORAL OPRAVITI NEKDO DRUG = CELOTNA KRANJSKA OBLAST + PRAVNIKI OZ URADNIKI MOK. /MIMOGREDE: Darko Jarc je že imel težave v politični preteklosti, ko je bil svetovalec MOK oz župana Bogataja in mestni svetnik in potem podžupan....zgodovina se ponavlja/